Képregényben is megjelenik a Millennium-trilógia

2011.10.13. 14:21

Képregényben is megjelenteti Stieg Larsson nagy sikerű Millennium-trilógiáját egy amerikai kiadóvállalat. A DC Entertainment megvásárolta a svéd bestseller képregényes formában történő megjelentetésének globális jogait. A kiadó ezt a Frankfurti Könyvvásár alkalmából jelentette be, valamint azt is közölte, hogy a képregény-adaptáció elkészítésén együttműködik a Larsson-hagyaték gondozóival és a Hedlund Irodalmi Ügynökséggel.

A trilógia mindhárom darabjából kétkötetes képregény készül, amelyet mind nyomtatott, mind digitális formában meg lehet majd vásárolni. A tetovált lány című első kötet 2012-ben lát napvilágot a Superman és a Batman kiadójánál. A svéd szerző, Larsson ötvenéves korában, röviddel a trilógia első kötetének megjelenése előtt tragikus hirtelenséggel hunyt el 2004-ben. A regénysorozat több tízmillió példányban kelt el világszerte, több mint negyven országban.

A regényből született svéd filmfeldolgozás után az év végén a hollywoodi verzió is megjelenik a mozikban: A tetovált lány című epizódot David Fincher rendezte Daniel Craig és Rooney Mara főszereplésével.