Auguszta
1 °C
8 °C

Tarlós figyelmeztette Csurkát

2011.10.31. 17:39
Az Új Színház leendő intendánsa, a MIÉP vezetője, Csurka István a Magyar Fórumban vázolta fel elképzeléseit a pesti zsidóság kultúra feletti uralmáról, illetve saját szerepét határozza meg a nemzet felemelkedéséért folytatott harcban. Tarlós István jelezte, ez veszélyezteti Dörner György igazgató kinevezését.

Tarlós István főpolgármester hivatalos közleményben figyelmeztette Csurka Istvánt, hogy "tartózkodjon a félreérthető, illetve a politikai kultúrával nem összeegyeztethető nyilatkozatoktól, mert azokkal veszélyezteti az Új Színház elképzelt, megvalósítandó programját és Dörner György igazgatói kinevezését."

Csurka István saját lapjában, a Magyar Fórumban írt hosszú cikket Ascher Café címen azokról a támadásokról, amik őt és Dörner Györgyöt érték. Október 6-án jelentette be Tarlós István hogy az Új Színház igazgatójának 2012. február 1-jével Dörner Györgyöt nevezi ki, aki intendánsnak a MIÉP vezetőjét, Csurka Istvánt viszi magával.

Cikkében Csurka arról ír, hogy a pesti zsidóság uralja a kultúrát, és vezetői, többek között a Dörner-pályázatot sokat támadó Ascher Tamásék mindent elloptak már. Csurka és Dörner a nemzet felemelkedését akarja megkezdeni, de az Ascherrel azonosított pesti zsidóság ezt nem hagyja, mert saját pozícióikat féltik: "Az Ascher Café Dörnert és engem nácinak nevez, mert kaptunk egy lehetőséget, hogy kilépjünk a liberális konszenzusból és elkezdjük megszervezni a magyar nemzeti megújulás és összetartozás közösségét. Egy icipici helyen, egy színházban. Leszólják a pályázatunkat, mert ezekhez hasonló gondolatok vannak benne megfogalmazva, nem pedig a liberális konszenzusba illő pedáns igazodás. Igazodás önökhöz, akik minden tiltakozásuk ellenére letűnnek a színről? Igen, az önök liberalizmusa ma kirekesztő rendszert képvisel, méghozzá kétségbeesetten. "

A teljes cikket itt lehet elolvasni.

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!