Tarlós figyelmeztette Csurkát

2011.10.31. 17:39
Az Új Színház leendő intendánsa, a MIÉP vezetője, Csurka István a Magyar Fórumban vázolta fel elképzeléseit a pesti zsidóság kultúra feletti uralmáról, illetve saját szerepét határozza meg a nemzet felemelkedéséért folytatott harcban. Tarlós István jelezte, ez veszélyezteti Dörner György igazgató kinevezését.

Tarlós István főpolgármester hivatalos közleményben figyelmeztette Csurka Istvánt, hogy "tartózkodjon a félreérthető, illetve a politikai kultúrával nem összeegyeztethető nyilatkozatoktól, mert azokkal veszélyezteti az Új Színház elképzelt, megvalósítandó programját és Dörner György igazgatói kinevezését."

Csurka István saját lapjában, a Magyar Fórumban írt hosszú cikket Ascher Café címen azokról a támadásokról, amik őt és Dörner Györgyöt érték. Október 6-án jelentette be Tarlós István hogy az Új Színház igazgatójának 2012. február 1-jével Dörner Györgyöt nevezi ki, aki intendánsnak a MIÉP vezetőjét, Csurka Istvánt viszi magával.

Cikkében Csurka arról ír, hogy a pesti zsidóság uralja a kultúrát, és vezetői, többek között a Dörner-pályázatot sokat támadó Ascher Tamásék mindent elloptak már. Csurka és Dörner a nemzet felemelkedését akarja megkezdeni, de az Ascherrel azonosított pesti zsidóság ezt nem hagyja, mert saját pozícióikat féltik: "Az Ascher Café Dörnert és engem nácinak nevez, mert kaptunk egy lehetőséget, hogy kilépjünk a liberális konszenzusból és elkezdjük megszervezni a magyar nemzeti megújulás és összetartozás közösségét. Egy icipici helyen, egy színházban. Leszólják a pályázatunkat, mert ezekhez hasonló gondolatok vannak benne megfogalmazva, nem pedig a liberális konszenzusba illő pedáns igazodás. Igazodás önökhöz, akik minden tiltakozásuk ellenére letűnnek a színről? Igen, az önök liberalizmusa ma kirekesztő rendszert képvisel, méghozzá kétségbeesetten. "

A teljes cikket itt lehet elolvasni.