no

Lady Gaga a legjótékonyabb híresség

2011.12.27. 15:38

A The Hollywood Reporter szerint a 2011-es évben a médiát előszeretettel sokkoló Lady Gaga volt az a híresség, aki a legtöbb pénzt gyűjtötte össze jótékony célokra. A listavezető személye egyébként nem túl nagy meglepetés, hiszen tavaly is Gaga végzett az élen. A DoSomething.org nevű szervezet honlapján közzétett listán Justin Bieber a második (tavaly 10. volt) és George Clooney a harmadik.

Lady Gaga idén az iskolai bántalmazások ellen lépett fel határozottabban (emellett az AIDS-kutatások, a melegek jogai és a szegénység foglalkoztatta kiemelten), olyannyira, hogy erőfeszítéseivel a Fehár házig jutott. Bieber a Pencils of Promise nevű alapítványnak segít, amit menedzserének testvére alapított, és az elmúlt években 41 iskolát épített Laoszban, Nicaraguában és Guatemalában. A kanadai tinisztár idén piacra dobott parfümkollekciója és az Under the Misteltoe című karácsonyi albuma után járó haszon egy részét ennek az alapítványnak adta, de komolyabb összeget juttatott több gyermekétkeztetési alapnak és egy nevadai általános iskolának is.

A listán 14. helyen áll Blake Shelton és Miranda Lambert countryénekes pár, 12. Ashton Kutcher és Demi Moore. A párok között a legelőkelőbb helyre Will és Jada Pinkett Smith (4.) valamint Brad Pitt és Angelina Jolie (8.) került. Aria Finger a DoSomething.org igazgatója szerint az idei listán feltűnően sok fiatal híresség és celebpár található, amit üdvözítőnek tart, hiszen "adakozni (is) párosan jobb".

Az idei lista összeállításakor a szervezők a Facebookon is elindítottak egy szavazást, aminek végén a Tuti gimi című sorozat egyik szereplője, Sophia Bush végzett az élen - ő lett az év közönségkedvenc adakozója. A kategóriagyőzelemhez nem volt elég, ha valaki simán pénzzel támogatott egy ügyet, aktív részvétel is szükségeltetett.

A listán helyet kapott még Matt Damon (2009-ben első volt), Shakira, Lea Michele, Nick Cannon, Daniel Radcliffe, Taylor Swift, Demi Lovato és Leonardo DiCaprio is.