Pitt és Clooney egy meleg darabban

2012.03.02. 18:35

Brad Pitt is csatlakozott George Clooneyhoz és egy parádés szereposztás részeként színpadra áll szombaton Los Angelesben egy melegházasságokról szóló darabban.

A 8 című darabot egyetlen alkalommal adják elő olyan színészek közreműködésével, mint Martin Sheen, Kevin Bacon, John C. Reilly, Christine Lahti, Jamie Lee Curtis és Jane Lynch. Az Oscar-díjas Dustin Lance Black műve nyomán készült színdarabot Rob Reiner rendezi.

A filmcsillagokkal tűzdelt jótékony célú előadással az azonos neműek házasságának tilalma elleni harcra akarnak pénzt gyűjteni. Brad Pitt és George Clooney már régóta támogatja a melegek és leszbikusok jogaiért folytatott küzdelmet.

000 Was6196568
Fotó: Joe Klamar

A darabot a Wilshire Ebell Színházban adják elő és azt a bírósági kötélhúzást eleveníti fel, amely a melegházasságok körül zajlott. Az azonos neműek közötti házasságkötésről - az úgynevezett 8-as javaslatról - 2008-ban népszavazást tartottak Kaliforniában, a szavazók többsége nemet mondott.

Ezt a döntést viszont 2010-ben hatályon kívül helyezte Vaughn R. Walker szövetségi bíró, mondván hogy alkotmányellenes. A darabban Pitt alakítja az azóta már visszavonult Walkert, akit sokan bíráltak, mert mint döntése után később beismerte, maga is homoszexuális. Határozatát ugyanakkor idén februárban megerősítette egy San Franciscó-i körzeti szövetségi bizottság.