Vidnyánszky lett a Színházi Intézet igazgatója

2012.03.07. 15:45
A debreceni Csokonai Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát nevezte ki Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora a Színházi Intézet igazgatójának.

A Kaposvár Most értesüléseit megerősítette a kárpátaljai rendező, aki elmondta, reméli, hogy hamar meg tudja valósítani elképzeléseit, melyet a Színházi Intézet igazgatói posztjára kiírt pályázatában felvázolt.

"Nagy kihívásnak tekintem, és régi vágyam, hogy újra taníthassak. Már tanítottam Kijevben, iskolát akartunk csinálni Debrecenben is, de a ott realitások felülírták szándékainkat. Most ez egy lehetőség arra, hogy megvalósíthassam terveimet, amelyeket 5-6 éve dédelgetek" - nyilatkozta a rendező. Mint mondta, pontosan látja azokat a kitörési pontokat, amelyek segítségével egy valóban meghatározó szerepű iskolává, sőt, nemzetközi színtéren is jegyzett képzőhellyé lehet fejleszteni a kaposvári színészképzést.

Vidnyánszky kifejtette, szeretne egy normális, együttműködő munkát kialakítani az ott dolgozókkal, "nincsenek bennem mindent gyökeresen átforgató szándékok". De ahogy a pályázatában is jelezte, új emberekre is szükség van, hiszen kevesen vannak jelenleg a művészképző tanárok. "Mindenképpen nyitni  kell külföld felé, mestereket kell hívni. Ehhez nyilván pénz kell, amit valahonnan elő kell teremteni. Ez is a feladataim közé fog tartozni" - nyilatkozta a Kaposvár Mostnak.