Eperjes otthagyja az Új Színházat

2012.03.19. 22:47
Eperjes Károly
Eperjes Károly
Fotó: Nagy Attila

A Blikk értesülései szerint Eperjes Károly Kossuth-díjas színész elhagyja az Új Színházat. A színész döntése azért is meglepő, mert közismerten jó a viszonya Dörner Györggyel, a színház új igazgatójával, sőt, a hírek szerint annak idején lobbizott is a kinevezéséért. A lap szerint Eperjes viszonya az utóbbi időben megromlott a kollégáival, a színház vezetése pedig azt nem tolerálta, hogy a szerződéshosszabbítását komoly feltételekhez kötötte.

Eperjes állítólag csak három rendezővel lett volna hajlandó együtt dolgozni, de az Új Színház a velük való kizárólagos munkát nem biztosította. Pozsgai Zsolt, a színház főrendezője azt mondta, valóban ajánlottak Eperjesnek olyan szerepet, és rendezőt, akikben a színész nem bízott. "Én nagyon szeretném, ha fiatal rendezőkkel dolgozna együtt, akik esetleg megújulást hozhatnak az ő színészi pályáján. Viszont egy Kossuth-díjas művészről beszélünk, tehát azt gondolom, eldöntheti kivel szeretne együttműködni. Ha találunk rá módot, akkor az Új Színházban újra láthatják majd." - mondta a szinhaz.hu-nak a rendező.

Eperjes nem kommentálta a hírt, annyit mondott csak a Blikknek, hogy a helyzet nincs kiforrva, még nem tart ott, hogy bármit mondjon róla. A színház vezetése viszont szeretné, de nem lát arra esélyt, hogy a színész náluk folytassa a pályáját. Eperjes Károly az Új Színház-beli munkája mellett a veszprémi színházban volt művészi tanácsadó, áprilistól teljes állásban fog ott dolgozni.