2024. június 15. 15:00
Magyarország 1
Svájc 3
RheinEnergieStadion I. forduló
2024. június 15. 18:00
Spanyolország 3
Horvátország 0
Olympiastadion I. forduló
2024. június 15. 21:00 ÉLŐ
Olaszország 2
Albánia 1

Elhunyt Edith Piaf bizalmasa

2012.04.06. 21:47
Kilencvenkét éves korában elhunyt Danielle Bonel, Edith Piaf titkárnője és bizalmasa, akinek annak idején a híres francia sanzonénekesnő a karjaiban halt meg, közölte pénteken Bonel környezete.

Danielle Bonel 1919-ben született a délnyugat-franciaországi Arcachonban Mauricette Castaing néven. Az énekesnő bizalmas titkárnője és legjobb barátnője volt - mondta el Nicole Quemar, aki Bonel fogadott lányának tartja magát. "Nagy volt köztük a cinkosság, Edith gyakran kért tőle tanácsot egyes levelek megírásához".

Danielle Bonel némafilmesként kezdte karrierjét, és már négyéves korában Danielle Vigneau néven a Violettes impériales című filmben játszott. Klasszikus, majd akrobatikus szólótáncosként folytatta, az 1930-as években találkozott Piaffal. Később beleszeretett Piaf harmonikásába, Marc Bonnelbe. Ekkor mondta neki a legendás énekesnő: Ha már férjhez megy, hagyjon fel a szólótánccal, és jöjjön hozzám dolgozni - mesélte Nicole Quemar.

"Így került Edith alkalmazásába, és 1963-ban Grasse-ban bekövetkezett haláláig sohasem hagyta el" - mesélte Quemar. Az énekesnő a karjai között halt meg.

Sem Danielle, sem 2002-ben elhunyt férje "nem szeretett volna hasznot húzni Edith emlékéből, és mindig diszkréten kezelték a témát. Ha részt is vettek a róla szóló tévéműsorokban, ezért soha sem fogadtak el pénzt" - mondta el Nicole Quemar.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport