Felébredt a kómából a Bee Gees énekese

2012.04.22. 10:06

Robin Gibb, a Bee Gees énekese magához tért a több mint egy hete tartó kómából, és a felépülés jeleit mutatja - írja a BBC. Szóvivője szerint az énekes már képes volt bólintani és kommunikálni a családjával, aminek tagjai az elmúlt napokban folyamatosan váltották egymást az ágyánál egy londoni kórházban.

A 62 éves, májrákkal és a végbélgyulladással küzdő Gibb még múlt héten esett kómába, miután egy tüdőgyulladás miatt kórházba szállították. Felesége szerint naponta ezrek imádkoznak a felépüléséért, az énekes honlapja pedig elérhetetlenné vált a túl nagy forgalom miatt, így a rajongók most csak egy üzenettel találkozhatnak, ami Gibb Facebook-oldalára irányítja őket.

Betegsége miatt Gibb nem tudott részt venni első klasszikus művének, a Titanic áldozatainak emlékére írt rekviemjének kedd esti londoni premierjén sem. A zenész fiával, Robin-Johnnal közösen fogott hozzá a Titanic-rekviem komponálásához - ez az első alkalom, hogy Gibb komolyzenei projektbe fogott. Az általa írt Don't Cry Alone című dalt maga akarta énekelni a londoni premieren.

Gibb zenei karrierje 1958-ban kezdődött, amikor testvéreivel, Barry-vel és Maurice-szal megalakították a Bee Gees zenekart, ami a Stayin' Alive, a How Deep is Your Love, vagy a Massachusetts slágereknek köszönhetően a világon az egyik legjobb eladási statisztikákkal büszkélkedhet.