Véletlenül felakasztotta magát a Júdást játszó brazil színész

2012.04.23. 19:22

Túl jól színészkedett a 27 éves Tiago Klimeck. A brazil színész ugyanis életét vesztette, amikor nagypénteken a Sao Paulotól 345 kilométerrel nyugatra fekvő Itarare városában egy színdarabban megpróbálta eljátszani Júdás öngyilkosságát – írta meg a BBC.

A színész négy percig lógott a kötélen, mire a színész társainak feltűnt, hogy valami nincs rendben, de ekkora már elveszítette az eszméletét. Klimecket agyi hypoxiával (oxigénhiányos állapot) miatt kórházba szállították. Kómába esett, és 16 nappal később, április 22-én meghalt.

A színész azt a jelenetet akarta eljátszani, amikor Júdást a Jézus elárulása miatt érzett bűntudata öngyilkosságba kergeti, és felakasztja magát.

A rendőrség vizsgálja, hogy mi vezethetett a tragédiához. Elmondták: úgy tűnik, hogy a kötél csomója volt rosszul megkötve.

Mel Gibson 2004-es filmjének, a Passiónak a főszereplője, a Jézust játszó Jim Caviezel is szerencsétlenül járt a forgatáson: a római katonákat játszó figyelmetlen színészek megsebezték korbáccsal, a kereszt cipelésekor kificamodott a válla, a hegyi beszéd felvétele alatt pedig állítása szerint belecsapott a villám.