Beázott az Akvárium, elmaradt a koncert

2012.05.02. 23:00

A tetőmedence szivárgása miatt elmaradt a Perfect (JAM) backed by Budapest Riddim Band koncertje az Erzsébet téri Akváriumban. Az egykori Gödör Klubban szerda este gépészeti hiba történt, elromlott a vízszabályozó rendszer, a tetőmedence vize befolyt a földfelszín alatti klubba, és leverte a biztosítékot, a klubban így nincs áram.

A rendezők elismerték, hogy technikai gondokkal küzdenek, de senki sem volt veszélyben, nincs túl nagy probléma, ugyanakkor a közönség biztonsága érdekében jobbnak látták az esti koncertet lemondani, és a klubot kiüríteni.

Leszögezték, hogy a Facebookon terjedő hírek ellenére nem szakadt be a medence alja, a hiba elhárítására szerelőket hívtak.

A tűzoltók is a helyszínre vonultak, egy szivattyúval kezdtek hozzá a befolyt víz eltüntetéséhez.

Update: az Akvárium közleménye   

A fővárosi Erzsébet téren működő Akvárium Klub és Park területén található medence gépészeti berendezése május másodikán este meghibásodott és víz szivárgott a Klub helységeibe, valamint a mélygarázsba. A vízszivárgás miatt az elektromos rendszer automatikusan lekapcsolt. A hiba kijavításán dolgoznak a szakemberek, a Klub csütörtöki nyitását és programjait várhatóan nem befolyásolja az eset. Nem szakadt be a medencefödém. Repedések sajnos évek óta vannak az üvegfödémen, ezt az elmúlt években úgy javították, hogy ragasztottak a repedés fölé egy újabb üveglapot. A mai hibát az okozta, hogy egy mű anyag palack eldugította a keringtetőrendszert és emiatt túltöltődött a medence, a többletvíz pedig néhány méterrel arrébb, a gépházon keresztül folyt le a klubszintre, majd a mélygarázsba. Kezeljük a szituációt és köszönjük az aggódást. Csütörtökön várunk mindenkit!