no

Az utolsó pecséten csúszott el a legnagyobb szórakozóhely

2012.05.03. 17:00
Csak korlátozott belépőszámú programokkal kezd Budapest legnagyobb szórakozóhelye, a Park csütörtökön. A 12 ezer fő befogadására képes új fesztiválhely csütörtök esti nyitása az utolsó hivatalos engedély aláírásának elmaradása miatt bukott meg.

Nem kapta meg a IX. kerület jegyzőjének aláírását a West Balkán tragédia után bevezetett zenés-táncos rendezvények tartására vonatkozó engedélyére a Park.

Az új szórakozóhely tulajdonosai a csütörtöki nyitás előtt közleményben tudatták, hogy elmarad a nagyszínpados koncert, a fellépő, Richard Dorfmeister csak kisebb koncertet ad, mert napok óta hiába próbálták elérni az önkormányzat képviselőjét, ezért nem sikerült megszerezni nyitáshoz szükséges utolsó pecsétet.

Ember sehol, nyugi van

"Röviden összefoglalva, olyan, mintha már hónapok óta nyitva lenne a hely, és egy unalmas hétköznap lenne. Ahol a Dorfmeister  játszik, ott maximum harmadház van, csak az nem megy be, aki nem akar, jegyet is lehet simán kapni. Valószínűleg, mivel az terjedt el, hogy nem nyit ki a hely, ezért el sem indultak az emberek. Egy rendőrautó van csak a helyszínen, balhé nem volt" - írta a helyszínen tartózkodó emberünk a megnyitóról.

A Park tulajdonosai szerint a főváros tulajdonában lévő, a ferencvárosi Soroksári út közlekedési csomópontjában, a Rákóczi híd mellett hetek óta épülő szórakozóhely üzemeltetéséhez az elmúlt hónapok során beszerezték - egy kivételével - az összes szükséges engedélyt és hozzájárulást. A Fővárosi Közgyűlés és Tarlós István főpolgármester még ahhoz is hozzájárult, hogy a hely használhassa a Budapest nevet is.

„Miközben a munkálatok a Parkban a végéhez közeledtek, a várakozás a kerületi jegyzői hivatal előszobájában sajnos hiábavalónak bizonyult. Április 27-én, majd május 2-án és 3-án is hiába várták a szervezők a ferencvárosi jegyzőasszony utolsó pecsétjét, amely a zenés-táncos rendezvények tartására vonatkozó engedély kiadását, és ezzel a Park terv szerinti csütörtöki megnyitását tette volna lehetővé.”

A több mint 130 tengeri konténerből megépített szórakozóhelynek áprilisban még gond nélkül megadta a IX. kerület azt az építési hatóság állásfoglalást, amely szerint nem építési engedély kötelesek a Park tervezett ideiglenes építményei. A nyitás előtt azonban változott a helyzet, a jegyzői titkárságtól csak jövő hétre kaptak a szervezők időpontot a személyes konzultációra, így várhatóan a következő napok nagyszínpadra tervezett eseményei is elmaradnak.

Az engedélyprobléma miatt csütörtökön csak ezer főnél kisebb rendezvényt tartanak az új helyen.

Mint ismert, két hete nem nyithat meg a Rákóczi híd túloldalán új helyszínt építő Zöld Pardon sem.