Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Nyolc darabot tervez az Új Színház

2012.05.22. 15:06 Módosítva: 2012-05-22 15:08:25
Kapcsolódó cikkek (1)

Nyolc bemutatót tervez a következő évadra a budapesti Új Színház, melynek vezetői keddi sajtótájékoztatójukon szép sikerként értékelték a szníház rövidesen záruló évadát.

Mint az igazgató megjegyezte, "viharos körülmények" között kellett dolgozniuk, de ezt a munka folyamán nem érezték, mert csak a művészi feladatokra koncentráltak.

Pozsgai Zsolt művészeti vezető, főrendező hozzátette: megszűnni látszik "az az elhatárolódás, kirekesztés", amely a vezetőváltást övezte. A következő produkciókról szólva közölte, hogy a Giorgio Pianosa néven általa írt Mert a mamának így jó című komédia előbemutatóját augusztusban Szentendrén tartják. Az előadásban Dörner György színészként működik közre, mellette többek között Bánsági Ildikóval, Gregor Bernadett-tel, Vass Györggyel, Lux Ádámmal és Nagy Zoltánnal találkozhat a közönség.

A 2012-13-as évadban a Nagyszínpadon mutatják be Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című drámáját, Nyirő József Jézusfaragó ember című havasi játékát és Tamási Áron Ábel című zenés játékát. Itt kerül sor Csurka István A hatodik koporsó című, a trianoni döntésről szóló dramatikus dokumentumjátékának ősbemutatójára, valamint Jókai Mór A bolondok grófja című vígjátékának premierjére is, amely Pozsgai Zsolt elmondása szerint megmutatja majd a nagy regényíró komikus, abszurd oldalát is.

A Bubik István Stúdiószínpad műsora a következő szezonban Csurka István Deficit és Németh László Bodnárné című darabjaival bővül. A korábban bemutatott produkciók közül az Új Színház társulata a Földindulást, a Vendégséget, A szűz és a szörnyet, valamint Kocsis István Árva Bethlen Kata című történelmi játékát tartja műsoron.

Az Új Színház közönségét zenés Wass Albert- és Reményik Sándor-estek is várják majd, és a teátrum elképzelései között szerepel, hogy meghívják Csoóri Sándort az Ifjú Muzsikás együttessel.

Új színészek jönnek

Dörner György a társulatról szólva az MTI kérdésére elmondta: a távozók helyére sokkal többen jelentkeznek, mint ahány művészt a színház fogadni tud. Mindemellett segíteni szeretnének a tehetséges, bár "nem eléggé sztárolt" színészeknek - hangsúlyozta az ügyvezető, hozzáfűzve: a miskolci Hevesi Sándor Színház új vezetése például a közelmúltban 23 színészt küldött el, míg a Budapesti Kamaraszínház megszűnt.

Mind Dörner György, mind Pozsgai Zsolt kiemelték: nem tesznek különbséget a határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkező és az egy-két darabra szerződtetett színészek között, mindenkit a társulat tagjának tekintenek.

A korábbi társulat tagjai közül a 2012/2013-as évadban Almási Sándort, Bánsági Ildikót, Derzsi Jánost, Nagy Zoltánt, Nemes Wandát, Tordai Terit és Vass Györgyöt láthatja a közönség az Új Színház színpadán. A következő évadban szerepel az Új Színházban mások mellett Bordán Irén, Brunner Márta, Helyey László, Kautzky Armand, Koncz Gábor, Kökényessy Ági, Szabó Sipos Barnabás és Tóth Auguszta.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.