Rákay Philip hisz a Dalban

2012.05.23. 12:17
Óriási dolognak tartja Rákay Philip, az m1/m2 intendánsa, hogy Wolf Kati tavalyi döntős szereplése után idén a Compact Disco is bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál fináléjába. Rákayt a siker arra ösztönzi, hogy jövőre is A Dal című showműsor keretében válasszák ki az indulót.

A Magyarországot képviselő Compact Disco és a Sound of Our Hearts című dal a verseny keddi, első elődöntőjéből továbbjutó tíz produkció között volt, ezzel kvalifikálta megát a szombati 26-os fináléba. "A remek szereplés számomra egyben kiváló visszajelzése annak, hogy a magyar induló kiválasztására idén megszervezett a Dal című televíziós showműsort folytatni kell jövőre is" - fogalmazott az intendáns Bakuban az MTI-nek.

Hozzátette, hogy régen volt olyan, hogy a magyar eurovíziós dal kiválasztásánál a közönség és a szakma együtt szavazott valakire, és a keddi bakui első elődöntőben bebizonyosodott, hogy jó döntés született, hiszen a Compact Disco meggyőző produkcióval vívta ki a továbbjutást.

"Most már gyakorlatilag mindegy, mi lesz a döntőben. A Sound of Our Hearts című dal nemzetközi karrierje megkezdődött, folynak a tárgyalások külföldi kiadókkal a további kinti megjelenésekről. Ez Magyarország országimázsa szempontjából is fontos: a Compact Disco egy vállalható, jó minőségű produkcióval érkezett az azeri fővárosba, ami finoman szólva sem mondható el minden résztvevő országról" - jegyezte meg Rákay Philip.

Világszerte évente 100-120 millióan kísérik figyelemmel az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorsugárzók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny. Idén 42 ország képviselői indultak Bakuban.