Júliustól már ne keresse a Filmmúzeumot!

2012.05.25. 09:19 Módosítva: 2012.05.25. 18:10

Júliustól nevet változtat a Chello Central Europe több hazai csatornája is – értesült a Marketing és Média. A Filmmúzeum neve Film Mania-ra változik, míg a Zone Romanticát ezentúl a Film Café név alatt érdemes keresni a műsorújságban. A változásokról még nem érkezett hivatalos bejelentés, az előfizetők az UPC számleveléből azonban már megismerhették az új elnevezéseket. A Filmmúzeum esetében a névváltást az indokolta, hogy már egyáltalán nem csak régi filmeket adnak, a Zone Romantica eddigi szappanoperás tartalma is bővül.

A névmódosítások egyébként várhatóak voltak, mert ahogy arról már korábban írtunk, a Chello korábban számos új elnevezést vetetett lajstromba a Szabadalmi Hivatalnál. Ez a lépés arra utalt, hogy csatornáit át akarja pozicionálni, vagy legalábbis át akarja nevezni. A női réteget megcélzó adók zsúfoltsága miatt a Chello már tavaly megszüntette a Zone Clubot, és helyén egy újgyerekadót, a Megamaxot hozott létre, korábban pedig a Deko Tv-t nevezte át Spektrum Home-má.

A Marketing és Média arra is emlékeztet, hogy a közelmúltban hasonló portfólió átszervezést hajtott végre a Discovery is, amikor a TLC nevű csatornájuk bevezetésével párhuzamosan a Travel & Livinget kivezették a piacról. Az IKO csatornái közül pedig a SportKlub kapott új arculatot a múlt héten. De a SportKlub esetében nem csak ráncfelvarrásról van szó, mert a csatorna új programokkal is jelentkezik, köztük sporttémájú bulvárműsorral, interaktív betelefonálós adásokkal és egy kívánságműsorral is. Az IKO-nak további fejlesztési terveiről árulkodik, hogy több elnevezést és logót lajstromba vetetett. Ezek közé tartozik a SportKlub Prime, a SportKlub Premium, az SKPrime és a GolfKlub.