Megvannak a legmeglepőbb esküvői videók

2012.09.08. 21:03

Lezártuk országos versenyünket. Összegyűjtöttük a legszebb és legmeglepőbb esküvői videókat. A beérkezett pályaművek közül első körben kiválasztottuk azokat, amelyek vagy formailag vagy tartalmilag igazi kuriózumnak számítanak.

Ha kiszáradt a torka és a könnyeit nyeli, akkor remegős kézzel nyomjon ötöst, ha ön szerint ez már senkit nem hat meg és különben is magányügy, akkor hideg vérrel nyomjon egyest.

01. Codename: 220912

Gondolták volna, hogy manapság egy esküvői videóhoz külön trailert is forgatnak? Hihetetlen, de igaz: egy olyan kisfilm következik, ami olyan eseményről szól, ami csak a hónap végén fog lezajlani. Reméljük. Ezzel a videóval simán be lehet kerülni a Filmművészeti Egyetemre, sőt le is lehetne diplomázni vele Janisch Attila-szakon.

02. Bea és Dani esküvője

Amikor ilyet látok, akkor kimondhatatlanul boldognak érzem magam, hogy videós vagyok és nem újságíró, mert ehhez kevés vagyok, nem találom a szavakat. Csak annyit mondanék, hogy ezt látni kell. Nagyon erős, zenés, táncos, alternatív, független, kísérleti kamaradarab következik kb. hét nézővel, két és fél szereplővel. Függöny fel!

03. Operation Krumplishal

Senkit se riasszon el, hogy a videó egy vőfélynek látszó haver kínos ordibálásával kezdődik, mert egyszer csak a semmiből olyan dili kerekedik, amilyet utoljára a Különben dühbe jövünkben láthattak. Az operatőrnek egy külön Aranyvakond díjat küldünk, hogy mindig oda állt, ahonnan a legkevésbé látszik a show, de ez sem tudja csorbítani a fergeteges élményt.

04. Régi fényképekből esküvői videót

Tudják hogyan lehet végleg és menthetetlenül megölni az eskövői bulit?
Vetítsenek le az ifjú pár csecsemőkori képeiből egy jó félórás montázst, és keverjék alá sokszor a ‪when you say nothing at all-t Ronan Keating‬től. Szerintem ilyesmit használhatnak Guantánamoban is. Sosem hittük volna, de lehet ezt a műfajt is szellemesen űzni. Leborulunk a virtuóz alkotó előtt, miközben elcsodálkozunk a természet csodáin, hogy  egy ilyen kicsi szöszi fiúcskából, egy Gellért-hegynyi férfi lett.

05. A szövetség (HelloKitty és Supermanusz) ... avagy mitől lesz rózsaszín a világ...

Ha Eszterházy Péter esküvői videós lenne, akkor pont ilyen klipeket kutyulna össze. Őrült intertextualitás, posztmodern kavalkád. A Star Wars különös találkozása a Bravo Foto Love Storyval, mindez megspékelve egy kis 007-es ízfokozóval, és mindennek a végén még egy nemes tisztelgés a Keresztapa trilógia előtt.

06. Wedding Party - Anita & György

Azt mondják mostanában nagyon nehezen lendülnek át az esküvők a Q ponton, azaz sehogy sem akar beindulni a buli. Hát az alábbi lagziban nem volt ilyen hiba. Egy esküvő, ahol mindenki véresen komolyan veszi a táncot, mint az önkifejezés nagyon izzasztó, de látványos eszközét. Elég különleges, hogy több tucat Jhon Travolta és Uma Thurman pont egy lagziban futottak össze.

07. Kata és Jani Cheerbox 2012

El sem tudják képzelni mi minden úri huncutság van egy mai esküvőn. A videós és a fotós az ma már smafu, mert egy igazi lagzin van cheerbox is.  Semleges háttér előtt  kötelezően homlokra kötött nyakkendővel bohóckodik a legkedvesebb rokon, és olyan sűrűn kattintja őt a fotós, hogy mozgókép lesz belőle. Hogy ez a videó vicces-e? Erre önmagában garancia, hogy szerepel benne Kuncze Gábor is.

08. Judit és Gábor

A hideg verejték csorog a gerincemen, ha arra gondolok, micsoda macera, kín és szenvedés lehetett ezt az anyagot elkészíteni. A következő fotóanimációs videónak már a címkéi is mély tiszteletet parancsolnak: 6000 fotó, 3 db Canon Eos 5D Mark II, szív, lélek, sok szerelem.

09. Margó és Józsi: A nagy nap.

Na ennyi bőven elég is a finom svenkekből és a lágy átélezésekből. Egy rendes vidéki lagzi videó keményebb, mint az Expendables 1. és 2. együtt nézve. Sajnos itt csak ízelítőt kapunk Margó és Józsi vérbő lakodalmából, de a végén ígérik, nem kell már sokat várni, és kijön a rendezői változat dvd-n és pendriveon is.

10. Eljegyzésünk

Ki merné megkérni a csaja kezét az új Batman film vetítésén? Én nem.
Nagy bőgés lesz, előre szólok. Itt most olyan szívfacsaró, könnyfakasztó 1000%-os Hollywood következik, hogy az még Hugh Grantnek is sok lenne. Nem elég, hogy olyan izgalmas lesz, hogy csak az ujjaik közötti réseken keresztül fél szemmel mernek majd odanézni, de még triplacsavar is lesz a történetben, mert ez egy videó egy másik videóról, de igazából egy film vetítése. Hű!


A következő részben az IndexVideó kőkemény szakmai szemmel nézi át a beérkezett pályaműveket.