Tom Hanks a Broadwayre megy

2012.10.12. 11:31
Az egykori Forrest Gump újságírót alakít majd jövő tavasszal a közelmúltban elhunyt Nora Ephron Lucky Guy című színművében

A Lucky Guy című darab producerei csütörtökön jelentették be, hogy az életrajzi drámában Hanks játssza el Mike McAlaryt, a neves New York-i újságírót. A kétszeres Oscar-díjas színészt már Ephron nyáron bekövetkezett halála előtt felkérték a szerepre.

McAlary készített először interjút Abner Louima haiti bevándorlóval, akit 1997-ben fehér rendőrök szexuálisan zaklattak és megvertek egy rendőrőrsön. A 41 éves újságíró riportjával  elnyerte a Pulitzer-díjat, de pár hónappal később rákbetegségben elhunyt. A New York Daily News és a The New York Post című lapoknak dolgozó McAlary személyével foglalkozott a tavaly az off-Broadwayn bemutatott The Wood című dráma is, amelyet Dan Klores írt. Ron Howard Lapzárta című, 1994-es filmjében pedig állítólag róla mintázták meg a Randy Quaid alakította riportert.

A népszerű romantikus vígjátékok forgatókönyvírójaként és rendezőjeként ismert Nora Ephron 71 esztendősen hunyt el júniusban.

Rajongótáborát többek között Harry és Sally, A szerelem hullámhosszán és A szerelem hálójában című filmjeinek köszönheti, utolsó produkciója a Julie és Júlia - Két nő egy recept című film volt.  A Lucky Guy című darabot a New York-i Broadhurst Színházban állítják színpadra jövő áprilisban.