Otthagyta a Müpát Szabó Stein Imre

2012.12.06. 10:21 Módosítva: 2012.12.06. 10:23

November 30-án, saját kezdeményezésére, közös megegyezéssel távozott a Művészetek Palotája stratégiai kommunikációs tanácsadója, Szabó Stein Imre – értesült a Kreatív Online.

November végén távozott a Művészetek Palotája (Müpa) kommunikációs tanácsadója, Szabó Stein Imre. A kommunikációs szakember 2011. nyarán kapott felkérést a Művészetek Palotája stratégiai kommunikációjának kidolgozására és a médiatartalmak műsoros hasznosítási lehetőségeinek előkészítésre az új vezetőtől, Káel Csabától, akit 2011. márciusában neveztek ki az intézmény élére. Káel azután lett a Müpa vezetője, hogy elődje, az azóta elhunyt Kiss Imre, egészségi állapota miatt felmentését kérte.

Szabó Stein Imre a Stúdió című kulturális műsor szerkesztő műsorvezetőjeként tevékenykedett a 90-es években. Innen került, nem sokkal indulása után az RTL Klub kommunikációs igazgatói székébe, később- többek között- a Magyar Televízió film és szórakoztató területének főigazgatójaként dolgozott, valamint többször is pályázott a köztévé elnöki pozíciójába. Írói, műfordítói tevékenysége is ismert.

Arról egyelőre nincsen információja a lapnak, hogy Szabó Stein Imre miért hagyta ott a Müpát, ahonnan a közelmúltban több, az intézménynél évekig tevékenykedő munkatárs távozott. Köztük az egyik legfontosabb feladatot ellátó Csonka András, aki operatív vezérigazgató-helyettesként elsősorban a produkciós, szcenikai, HR és az intézmény programjainak létrehozásában érintett területek munkáját koordinálta 2011. novembere óta, azt megelőzően pedig öt évig általános vezérigazgató-helyettes volt. Helyét Kosztolánczy Gábor vette át, aki korábban a Centrál Színház gazdasági igazgatója volt.