Beyoncé playbackelt Obama beiktatásán

2013.01.22. 19:12
Előzmény (1)

Nem élőben énekelte el Beyoncé az USA himnuszát, a Star Spangled Bannert Barack Obama amerikai elnök hétfői beiktatásán, amit világszerte több millióan követtek élőben – írta meg a Times.

A flotta zenekarának szóvivője a lapnak elmondta: a szabványos eljárás szerint mindig előre készítenek egy előre rögzített felvételt. Az énekesnő nem sokkal a szereplése előtt döntött úgy, hogy inkább nem bízza a véletlenre az előadást, hanem inkább tátogni fog a himnusz alatt a Kapitólium lépcsőjén.

Obama négy éve bakizott

Most nem csúszott hiba Barack Obama beiktatásába, de 2009-ben nemcsak az elnök, hanem az őt feleskető John G. Rodgers főbíró is többször elrontotta az eskü szövegét. Obama belevágott Roberts első mondatába, Roberts pedig elrontotta az eskü szövegét, amit így az elnök nem tudott hirtelen utána mondani. Obama akkor végül a biztonság kedvéért néhány nappal később a Fehér Házban megismételte az esküjét.

Obamának most semmiképpen sem kellett volna megismételnie az eskütételt, mivel valójában hivatalosan már vasárnap felesküdött.