Keresik Vidnyánszky utódját

2013.01.24. 16:54
Pályázatot írt ki a debreceni Csokonai Színház igazgatói posztjára csütörtökön a város közgyűlése, mivel Vidnyánszky Attila júliustól a Nemzeti Színház igazgatója lesz.

Vidnyánszky Attila 2009 óta irányítja a Csokonai Színház tevékenységét. Debreceni vezetői megbízatása eredetileg december 31-én járt volna le, de azt kérte, hogy közalkalmazotti jogviszonyát - közös megegyezéssel - június 30-i hatállyal szüntessék meg, mivel Alföldi Róbert megbízatásának lejárta után, július 1-től már a Nemzeti Színház vezetője lesz.

A kiírás értelmében a pályázat nyertese július 1-től öt éven át vezeti a Csokonai Színházat. A pályázatok beadási határideje az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján megjelenő kiírástól számított 30 nap.

Korábbi sajtóhírek szerint Vidnyánszkyt követi a Nemzetibe debreceni színházi csapata: Nagy Judit gazdasági igazgató, aki azonos posztot fog betölteni, Kozma András, dramaturg, műfordító, tolmács, Kulcsár Edit erdélyi magyar dramaturg, aki kulturális menedzserként dolgozik Debrecenben, illetve a Magyar Játékszín Társaságnak, Rideg Zsófia, Mensáros-díjas dramaturg, műfordító, Kornya István, újságíró, szerkesztő, aki pedig a marketingért lesz felelős.

Vidnyánszky Attila állítólag három színész is magával hoz Debrecenből, Ráckevei Annát, Trill Zsoltot és Szűcs Nellit, ám a színházigazgató decemberben még úgy nyilatkozott, hogy „de velük erről még egy mondatot sem váltottam”.