Rasszizmussal vádolják Donald kacsát

2013.02.09. 14:20

Két amerikai család is azt állítja, hogy a kaliforniai Disneylandban egy-egy jelmezes karakter bőrszínük miatt diszkriminálta őket, írja a Daily Mail.

A White család állítása szerint decemberben a vidámparkban ünnepelték egyik fiuk születésnapját. Ötéves Razzi fiuk odament a Donald kacsának öltözött jelmezeshez, aki azonban a család szerint szándékosan nem vette észre a kisfiút, hanem arébb sétált és egy fehér csecsemővel kezdett játszani.

White-ék állítása szerint türelmesen vártak, de Donald továbbra is figyelmen kívül hagyta őket. Az anya végül megpróbált kérni egy közös képet, de a jelmezes ehelyett elsétált egy fehér gyerekkel játszani. A nő az ABC 10 News-nak azt állította, hogy kizárt, hogy félreértette volna a helyzetet.

Korábban egy másik amerikai család már beperelte Disneylandet, amiért szerintük a Fehér Nyúlnak öltözött jelmezes szándékosan nem ölelte meg fekete gyerekeiket, miközben fehér gyerekekkel ezt megtette.

White-ék panaszt tettek a vidámpark vezetésénél, akik szerintük felajánlották, hogy a sorokat kikerülve ülhetnek fel játékokra, viszont nem gondolták, hogy diszkriminációról lett volna szó. Mint jelezték, minden látogató állításait megvizsgálják. A másik család állítása szerint a park VIP-belépőket ajánlott nekik, ezt ugyanakkor elutasították. Ők nyilvános bocsánatkérést, és az érintett alkalmazott kirúgását követelik.

A mindkét családot képviselő ügyvéd szerint nem az egész parkot támadják, de több alkalmazott diszkriminatívan viselkedett. Dan Gilleon most térfigyelő kamerák felvételeit kéri a vezetőségtől.