Elmarad az ünnepélyes Bond-dzsemböri

2013.02.20. 12:42

Ugyan januárban még a James Bondot alakító színészek felvonultatását adta hírül a díjátadót szervező és felügyelő Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia, a 85. Oscar-gálán mégsem vonulnak fel hiánytalanul a sorozat sztárjai. A filmtörténeti esemény apropóját a brand ötvenedik születésnapja adta volna, a brit kém figuráját ugyanis 1953-ban teremtette meg Ian Fleming író és újságíró, második világháborús tengerésztiszt és hírszerző.

Az eredeti terv szerint valamennyi színészt a díjátadó színpadára invitáltak volna, aki valaha a 007-es ügynököt alakította. Az idei Oscart felügyelő Craig Zadan és Neil Meron ugyan véget vetett a híreszteléseknek, ám egyúttal azt is elárultak, hogy egy egészen különleges meglepetéssel készülnek. "Valami egészen más lesz. Valami nagyon unikális és nagyon izgalmas, de nem, nem fogjuk összegyűjteni a Bondokat" – nyilatkozták.

A legutóbbi Bond-filmet, a Skyfallt öt kategóriában jelölték Oscar-díjra, köztük a Legjobb Eredi Dal kategóriájában. Az már biztosnak látszik, hogy Adele a "Skyfall" című betétdalát előadja majd a február 24-ei átadón.