Kitüntették a szélsőjobbos Kárpátia énekesét is

2013.03.16. 09:04
A héten állami kitüntetésben részesült Petrás János, a szélsőjobboldal legnépszerűbb zenekarának, a Kárpátiának a frontembere is.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a héten nem csak a rasszista, összeesküvés-elméleteket rendszeresen, a nyilvánosság előtt felállító Szaniszló Ferencnek adott állami kitüntetést, hanem a nyíltan revizionista, a színpadon homofób kijelentéseket tevő, szélsőjobboldali Kárpátia zenekar énekesének, Petrás Jánosnak is. Balog a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjének polgári tagozatát adta át a frontembernek.

Petrás János
Petrás János
Fotó: Wikipedia

Petrás ugyan hangoztatja, hogy a Kárpátia nem pártpolitizál, hanem csak politizál, ennek ellenére a Jobbik házizenekarának tekinthető, és ők írták a Magyar Gárda indulóját is. Tavaly a Jobbik Nemzeti Majális főzenekara volt a csapat, ahol Z. Kárpát Dániel jobbikos országgyűlési képviselő is fellépett velük.

A Kárpátia rendkívül termékeny zenekar, 2003-as alakulásuk óta 13 lemezt adtak ki, és megállás nélkül koncerteznek. Sokan arra számítottak, hogy a 2010-es kormányváltással eltűnik az együttes, de Petrás szerint ugyan történtek előrelépések az elmúlt három évben, mégsem törölték el még a trianoni döntést, ami a csapat fő célkitűzése.

2011-ben a magyar uniós elnökség hivatalos Facebook-oldalára felkerült a Kárpátia Pálinka című dala, ahol még azt a versszakot is lefordították angolra, amiben a csapat a Kolozsvárra való bemasírozást vizionálja. A felháborodott kommentek hatására először próbálták megvédeni a számot, hogy az csak a magyar pálinkáról szól, de később levették, és elnézést kértek mindenkitől.

A Kárpátia Neveket akarok hallani dalának szövegét idézték azok is, akik 2007-ben megrongálták Kádár János sírját.

Részlet a Felvidéki induló (Utolsó percig) című Kárpátia-dal szövegéből:

Drága Felvidék, édes otthonom,
Sújtson megvetés, ha földem elhagyom.
Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok.
Megtörni nem fogok, itt éltem, itt halok,
Áldom az Istent, hogy magyar vagyok.

Falvak, városok, végtelen mezők,
Halljátok hangomat, ősi szent rögök!
Elment tatár, török, Trianon se lesz örök,
Léptünk zajától a föld is mennydörög.
Elment tatár, török, Trianon se lesz örök,
Léptünk zajától a föld is mennydörög.