Kiakadt az állami csajozós bulik reklámarca

2013.04.15. 17:18 Módosítva: 2013.04.15. 17:18

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára múlt héten jelentette be, hogy Táncválasztó, párválasztó címmel szerveznek államilag támogatott csajozós bulikat olyan egyetemistáknak, akiknek a tanulás és a munka mellett gondot okoz a társkeresés.

Pár napja az is kiderült, hogy a május 26-án startoló Táncválasztó, párválasztó programsorozat sztárfellépője a Bergendy István vezette Bergendy zenekar lesz, mivel 1962 óta olyan halhatatlan slágereket játszottak el a Kádár-korszak Bed Beach-ének számító budai Ifjúsági Parkban, mint az Automata szerelem vagy a Darabokra törted a szívem. A rendezvényeken a minisztériumi közlemény szerint a zene mellett "izgalmas és sokakat érintő pártalálással, párválasztással, családalapítással kapcsolatos beszélgetések és előadások is várják a résztvevőket."

Szerettük volna megtudni a 73 éves Bergendy Istvántól, hogy a Táncválasztó, párválasztót akkor most egy hagyományos Bergendy Szalonzenekar-koncertként kell elképzelni, vagy csak néhány ismert számot fog elszaxofonozni a művész úr, két családalapításról szóló kerekasztal-beszélgetés között? Mennyire akarja visszacsempészni a szocialista Ifjúsági Park hangulatát? Itt is kötelező lesz az ing és a nyakkendő vagy be lehet menni strandpapucsban is? Szerinte tényleg annyira elfoglalja a mai egyetemistákat a tanulás meg a munka, hogy a Bergendy zenekar nélkül, maguktól már ismerkedni sem tudnak?

Sajnos egyik kérdésre sem kaptunk választ. A Willie Mitchell-rajongó zenész igen morcos volt hétfő délután (ekkor már túl volt a Hvg-interjún), így csak erre a szürreális párbeszédre kerülhetett sor:

- Mit szeretne? Nem vásárolok semmit.

- Nem akarok eladni semmit, csak pár kérdést tennék fel a május 26-ra meghirdetett Táncválasztó, párválasztó rendezvénysorozatról.

- Érdekes, amikor 8 évvel ezelőtt, 2005 nyarán felléptünk az EU-csatlakozás tiszteletére rendezett koncertsorozaton, amit az MSZP szervezett és finanszírozott, és 192 zenekarral végigjártuk az egész országot, pontosabban Budapestet és a Balatont, arra a kutya sem volt kíváncsi! Maga most mire kíváncsi? Még egyszer, mi ez a rendezvény, amit mond?

- Táncválasztó, párválasztó.

- Nem tudom, mi lehet ez. Ki találta ezt ki?

- Soltész Miklós, az Emberi Errőforrások Minisztériumának államtitkára adott ki róla közleményt.

- Én nem ismerem a Soltész Miklóst. Ki az? Akinek úgy keresztbe áll a szeme? Az a kancsal?

- Nem, ön valószínűleg Matolcsyval keveri.

- Matolcsynak is keresztbe áll. De hagyjuk abba, jó? Az sem tudod, miről beszélsz. Szerbusz.