Meghalt Stokes a Csengetett, Mylord?-ból

2013.05.16. 21:41 Módosítva: 2013.05.17. 00:22

72 éves korában meghalt Paul Shane, a Csengetett, Mylord? főszereplője. A színész a Dél-Yorkshire-i Rotherham kórházában halt meg rövid betegség után. Shane-nek három lánya és hat unokája van, felesége 2001-ben halt meg.

Bár Nagy-Britanniában a Hi-de-Hi! sztárjaként lett ismert, Magyarországon az 1920-as években játszódó Csengetett, Mylord? zsörtölődő, minden hájjal megkent és végletekig önző, de a lányáért és a saját boldogulásáért mindenre képes komornyikjaként ismeri a közönség; magyar hangja a tavaly elhunyt Hollósi Frigyes volt.

A sorozat a közte és kenyéradói, az arisztokrata Meldrum család közti ellentétre épít – a pilotban például úgy ismerkednek össze, hogy Shane karaktere a háborúban megmenti az eszméletlen Teddy Meldrum életét, hogy lelophassa a gyűrűjét. Az 1988 és 1993 években forgatott sorozatból összesen 26 epizód készült.

A sorozat főbb szereplői közül Paul Shane már a hatodik, aki elhunyt. 2006-ban a Lady Lavendert alakító Mavis Pugh, 2010-ben Barbara New (Mabel) és Brenda Cowling (Mrs Lipton, a szakácsnő), tavalyelőtt pedig a Lord Meldrum szerepéből megismert Donald Hewlett, valamint a szeretőjét, Lady Agathát alakító Angela Scoular halt meg.

Csengetett Mylord? - 1. rész

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport