Gerendás Péter egy Lexusig emigrált

2013.05.17. 09:05 Módosítva: 2013.05.17. 12:03
A nemrégiben még anyagi csőd, kilátástalanság és sötét jövőkép miatt emigrálással kacérkodó Gerendás Péter láthatóan talpra állt, hiszen egy meghirdetett, de aztán elmaradt szerzői estjéről egy Lexusban távozott.

A Bors információi szerint Gerendás Péter és Székhelyi József szerda este adott volna közös előadást Közérzeti napló címmel, de a hatvanfős teremben a program kezdete előtt percekkel csak a jegyszedő néni és egy újságíró lézengett. Ez, mint a színház igazgatója a bulvárlapnak elmondta, meglehetősen szokatlan, még a 2300 forintos jegyár ellenére is. Gerendás az elmaradt előadás után beült egy Lexus volánja mögé és távozott.

Geredás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, de igazán sikeres nem tudott lenni soha, mert, mint ahogy a Facebookon március 31-én közzétett üzenetben fogalmazott, "második vonalba született." A kvázi búcsúlevélben emigrációt emlegetett és keserűen írt anyagi helyzetéről: "Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása (nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket bitosította. Pedig nem élünk nagy lábon."

Ehhez képest a legolcsóbb (új) Lexus-modell 7,8 millió forintba kerül, bár a Bors képén látható modellt már egymillió forint körüli áron meg lehet kapni. Ezek szerint az elmúlt két hónapban valami változás csak beállt a zenész anyagi helyzetében.

A zenész a Velvet kérdésére elmondta, autója kilencéves, 350 ezer kilométer van benne, egyébként meg tett is erre utalást húsvét vasárnapi bejegyzésében. Akkor azt írta: öt éve fizeti az autójára felvett frankhitelt, amiből még hátravan egy év, egyébként pedig amikor megvásárolta az autót, már 200 ezer kilométer volt benne. Ugyanitt írja azt is, hogy időnként húszezres parkolási bírságokat is kap, ami, ugye, megelőzhető, ha a sofőr a szabályoknak megfelelően parkol.

A Totalcar szakértése szerint Gerendás 2004-es Lexusa GS300-as típusú, középméretű jármű, használtan az ára körülbelül 2-3,5 millió forint között mozog.