Petőfi Rendezvényközpont lett a PeCsa

2013.05.30. 17:17

Petőfi Rendezvényközpont néven folytatja tevékenységét június 28-tól a Petőfi Csarnok, amely továbbra is koncertekkel, fesztiválokkal, sport- és életmód programokkal várja a látogatókat.

"A jelenleg is működő Petőfi Csarnok és a Petőfi Kert átalakításával, valamint a Petőfi Café-val egy új komplexum jön létre" - közölte Kereki Piroska, a Petőfi Rendezvényközpont szóvivője. A Cortina Service Kft., amely 2009 óta működteti a csarnok éttermét és kávézóját, 2011 decemberében kötött nyertes pályázóként bérleti szerződést a Fővárosi Önkormányzattal. A cég tíz évre kapta meg a Petőfi Csarnok üzemeltetési jogát, majd a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. kockázati tőkét fektetett be a társaságba.

"Több mint nettó 300 millió forintos beruházást vállaltunk, ebből mintegy 100 milliót fordítottunk infrastrukturális fejlesztésekre. Felújítottuk a színpadot, az elektromos hálózatot és a kültéri vizesblokkokat, rendbetettük a szellőztetést, illetve VIP teraszt alakítottunk ki. Az 1020 négyzetméteres belső nagytermen kívül így egy 4500 fő befogadására alkalmas, megújult szabadtéri helyszínnel is rendelkezik a komplexum. A megújulás jegyében stratégiai együttműködést alakítottunk ki a Third Generation Management programszervező céggel" - mondta Nagy Károly, a Cortina Service Kft. ügyvezetője.

A Városliget szívében található Petőfi Csarnok 1985 tavaszán nyílt meg, majd a főváros egyetlen ifjúsági szabadidőközpontja lett.