A Guardian berágott Douglas sajtósára

2013.06.04. 10:12
A sajtós szerint a Guardian alaptalanul állítja, hogy Douglas az orális szextől kapott torok rákot, a Guardian erre közzétette az interjú hangfelvételét.

A Guardian határozottan visszautasítja Michael Douglas sajtósának a vádját, miszerint ők félreértelmezték volna a színész szavait. Douglas sajtósa Allen Burry ugyanis azt mondja, hogy ezt a rákfajtát valóban el lehet kapni a HVP vírustól, ami orális szex útján kerülhet a férfi szájüregébe, de ez nem azt jelenti, hogy Douglas is attól kapta. Szóvivője, Allen Burry szerint a színész sosem állította, hogy az ő esetében is ez volt a rák oka, pusztán arról beszélt az interjúban, hogy mi okozhat rákot.

A Guardian szerint azonban ők jól értelmezték a színész szavait, és hangsúlyozzák, hogy Burry nem volt jelen a beszélgetésen, amin csak a színész, és a Guardian riportere Xan Brooks volt ott. A Guardian az interjú hangfelvételének részletét is közzé tette oldalán bizonyítandó, hogy jól értelmezték Douglas szavait.

A Guardian riportere ugyanis azt kérdezte a színésztől, nem érzi-e úgy, hogy túlterhelte a szervezetét a drogokkal, a dohányzással, meg az itallal. Mire a hangfelvétel szerint Douglas azt mondja: „Nem, nem. Ezt a rákfajtát a HPV okozza, amelyet cunnilingus (egy nővel folytatott orális szex) révén lehet elkapni.”

A sztárok mostanában sok új információt szolgáltatnak a rákkal kapcsolatban. Pár hete Angelina Jolie jelentette be, hogy mindkét mellét levetette, mert kimutatták szervezetében a mellrákért felelős BRCA gént, múlt héten pedig Michale Douglas fejtette ki a rajongóknak, hogy a HPV vírus nem csak a nőkre veszélyes (bár a védőoltást fiatal lányoknak ajánlják), hanem orális szex révén a férfiak szervezetébe is bekerülhet.