Zuhanyzós szórakozóhely nyílt Budán

2013.06.21. 08:06
A Gellért fürdő volt gyerekmedencéiben megnyílt szórakozóhelyen úszni ugyan már nem lehet, de zuhanyozni, sörözni, meg jókat enni igen.

Végre van hova menni ebben a dög melegben is, zuhanyzós szórakozóhely nyílt ugyanis kedden Budán. A Pagony nevű hely a Gellért fürdő volt gyerekmedencéibe telepedett be, hiszen a medencék már négy éve üresen állnak és omladoztak. A mostani bérlő pedig úgy döntött, nem strandot, hanem szórakozóhelyet fog benne üzemeltetni, így az asztalok és a székek is a medencékbe kerültek.

Kék csempék között lehet üldögélni, na és hűsölni, a strand funkcióból ugyanis megmaradt két darab zuhanyzó, melyet bárki kedvére használhat. A tulajdonos, Németh Vladimir (a másik tulaj Foitl András) szerint az sem gond, ha valaki utána fürdőruhában issza a sörét, bár törölközőket egyelőre nem osztanak, így mindenki vigyen magával, aki hűsölni akar.

Azt ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a Pagony nem egy új romkocsma lesz, mivel csak 11-ig tudnak nyitva tartani, hiszen a hosszabb nyitvatartáshoz kellene a lakók engedélye, amit, mint tudjuk, nem olyan könnyű megszerezni. Hosszú nyitvatartás helyett lesz viszont reggeli, ebéd és vacsora, kis sörfőzdék sörei, meg fiatal magyar borászok borai. (Csütörtök este teszteltük a helyet, akkor még nem lehetett enni, jövő hétre ígérték a meleg ételeket és sörből is csak kétféle volt még.)

A Pagony név egyébként nem véletlen, hiszen a helyet ugyanazok üzemeltetik, akik annak idején a Tilos az Á-t. Ők pedig úgy döntöttek, hogy maradnak a Micimackónál. A név egyébként kifejezi a hely környezetét, a medencékhez ugyanis hatalmas zöld terültet tartozik, lehet sportolni meg gyereket legeltetni is. A Pagonyt egy alagút köti össze a Gellért fürdővel, ahol a későbbiekben vetítéseket terveznek.