Átmenetileg bezár a Akvárium Klub

2013.07.01. 17:11

Augusztus 1-jével ingyenesen az állam tulajdonába kerül, ezután pedig határozatlan időre bezár az Erzsébet téri Akvárium Klub - írja a hvg.hu. A cikk szerint a hivatalos indoklás az, hogy a kormány ezzel a döntéssel Budapest egyik leglátogatottabb találkozási pontját "torzó helyett valódi, sokoldalú kulturális és turisztikai központtá alakítja".

A cikk emlékeztet, hogy április 9-én jelent meg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kormányrendelete, amely az Erzsébet Téri Kulturális Központ és Park felújítását sürgeti. Ez 1000 négyzetméteres bővítést jelent, egy 500 fős színházterem és egy 200-280 fős előadóterem kiépítésével. A fejlesztés első lépése a tér tulajdonviszonyainak rendezése. Ennek érdekében az Országgyűlés úgy döntött, hogy a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló ingatlanok augusztus 1-jével ingyen állami tulajdonba kerülnek. A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium tájékoztatása szerint a beruházás alatt bezár az Akvárium Klub, de még nem tudni, hogy mennyi időre.

Muraközy Péter, az Akvárium vezető programszervezője nem akart nyilatkozni. Az Akvárium Klubot üzemeltető Gamma Trade Kft.-ben érdekelt Gerendai Károly csak a klub évek óta elmaradt fejlesztési munkáinak állami pótlásáról tud, de ennek részletei még előtte is tisztázatlanok. Szeptemberre már nem szerveznek programokat az Erzsébet téri szórakozóhely területére.