Képregényben jön a Star Wars első verziója

2013.08.10. 12:01
Nincs olyan rókabőr, amit ne lehetne lehúzni a Csillagok háborúja-franchise-ról: a Dark Horse Comics jövő hónapban dobja piacra George Lucas eredeti forgatókönyvének képregényverzióját, amiben a főszereplőt még Anakin Starkillernek hívták, Han Solo meg egy bazinagy zöldesbarna szörnyként jelenik meg.

Lucas forgatókönyvét J.W. Rinzler írja és Mike Mayhew rajzolja nyolcrészes képregénnyé, és ha lehet hinni a pletykáknak, szinte szó szerint viszontlátjuk benne azt az első változatot, amit Lucas három évvel az Új remény alcímű, első Csillagok háborúja-film előtt írt. A sztori egyébként jócskán eltér a moziverziótól, Luke Skywalker egy ötvenes, szakállas tábornok benne, a főhőst Anakin Starkillernek hívják, Han Solo meg egy nagyon ronda zöld szörny.

Lucas eleinte ódzkodott a dologtól, hiszen a forgatókönyvnek ez volt a legelső verziója, így elég kidolgozatlan és terjengősen szétfolyó volt. A The Star Wars című első változatot követte  az Adventures of the Starkiller, Episode I: The Star Wars, ami már sokkal inkább hasonlított a filmverzióra. Rinzler végül úgy tudta rávenni Lucast a dologra, hogy megrajzoltatott pár panelt azzal a Mike Mayhew-val aki a DC Comics-nak és a Marvelnek is dolgozott már.

Star Wars ahogy Lucas elképzelte

Mayhew olyan jól megfogta azt a hangulatot és képi világot, amit Lucas 1974-ben elképzelt, hogy rábólintott a projektre. Az első füzet szeptember 4-én jelenik meg az USA-ban hagyományos és digitális formátumban is.