Itt az újabb BBC-s pedofil

2013.08.15. 22:03

11 rendbeli szexuális bántalmazással és egy rendbeli nemi erőszakkal vádolták meg csütörtökön a 68 éves Dave Lee Travist, a BBC korábbi rádiós műsorvezetőjét. Az eredetileg David Patrick Griffin nevű, de Hairy Cornflake-ként (Szőrös Kukoricapehely) is ismert férfi a gyanú szerint 1977 és 2007 között követte el a terhére rótt cselekményeket, áldozatai közül kilencen 15 és 29 év közöttiek voltak – írja a The Hollywood Reporter.

Travis ügye kapcsán a londoni főügyész azt nyilatkozta, hogy a vádemeléshez elegendő bizonyíték került elő (a fenti 11 eset mellett 7 másikban nincs elég bizonyíték), a férfi elleni eljárás indítását pedig „közérdeknek” nevezte. Travis/Griffin/Hairy Cornflake-nek jövő pénteken kell megjelennie a bíróságon.

A rádiós veteránt egyébként novemberben tartóztatták le, a Jimmy Savile ügy kapcsán, amelyben kiderült: a már elhunyt műsorvezető csaknem negyven évig szexuális bűncselekmények végeláthatatlan sorát követte el, gyakran gyerekkorú, 12-13 éves lányok sérelmére.

Azóta egy újabb BBC-s molesztáló ügye is napvilágra került: Stuart Hall két hónapja elismerte, hogy 1967 és 1985 között 14 alkalommal követett el szexuális erőszakot, ebből 10 esetben kiskorú sérelmére. A bíró szerint Hall műsorvezetőként „emberek millióinak szerzett örömet”, de volt egy sötét oldala is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport