Ma este tüntetnek Alföldi ellen

2013.08.30. 08:53 Módosítva: 2013.08.30. 16:57
Augusztus 30-án a Papp László Sportarénában is bemutatkozik az István, a király legújabb feldolgozása. Alföldi Róbert rendezése alaposan felkavarta a közvéleményt, a darab vérmesebb ellenzői a budapesti premier helyszíne elé tüntetéseket szerveztek.

Az egyik tüntetést a Facebookon szervezték már napok óta, a csoport a „Tiltakozás Alföldi újabb gyalázata ellen!” néven fut, és olyan szlogenekkel igyekszik híveket toborozni, mint a "Ne nézzük tétlenül ezt az újabb szemenköpését a magyar történelemnek! István, a király farmerban? Koppány bedrogozva??". Azt, hogy az azóta a rendőrségen is bejelentett tüntetésből mi lesz, egyelőre nem tudni, mert a főszervező és az esemény oldala is eltűnt a Facebookról.

A Bors azt a tájékoztatást kapta a Budapesti Rendőr-főkapitányságtól, hogy  2013. augusztus 30.-ra egy csoport és egy magánszemély jelentett be a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt. A rendőrség a bejelentést tudomásul vette, a tüntetést természetesen rendőri erőkkel biztosítják majd, de azt is közölték, hogy a fellépők és a nézők védelme nem a rendőrség feladata. Mivel a tüntetés szervezője korábban fegyverrel pózolt a Facebookon, írja a Blikk, van ok némi aggodalomra.

Rosta Mária, a darab producere korábban azt nyilatkozta, nem félnek a fenyegetéstől, és nem készülnek védelemmel. Az szerinte ugyanis a rendőrség dolga, akik mindent meg is fognak tenni, hogy békésen menjen le az előadás. Stohl András azt mondta a Borsnak, hogy nem kíván foglalkozni a tüntetéssel, mert az előadásra koncentrál.