no

A magyarok vetítenek a legjobban

2013.10.08. 14:48
A Videomapping Hungary csapata hétfőn megnyerte Moszkvában az International Lightfestival 2013 Art Vision Contest nevű, nemzetközi épületvetítő versenyt. A csapatot a Britain's Got Talent atyja, Simon Cowell is megdicsérte.

Az International Lightfestival 2013 Art Vision Contest megmérettetésén 11 ország 25 csapata indult. A fesztivál rangját emelte, hogy egy időben tartották az olimpiai láng hivatalos elindításával.

 

A Videomapping Hungary onnan is ismerős lehet, hogy ők készítették a Britain’s Got Talentben nagy sikert aratott Freelusion tánccsoport grafikáit, animációit. A csapat az utóbbi hónapokban Las Vegastól New Yorkon át Hongkongig bemutathatta produkcióit, ezen a hétvégén pedig Cannes-ba utaznak. A Britain's Got Talent atyja és megmondóembere, Simon Cowell szerint ez az ötlet 10 évvel jár a korunk előtt, így nem kizárt, hogy a magyarok hamarosan egy újabb nemzetközi tehetségkutató műsorban bukkannak fel.

Building Projection Videomapping Hungary 2013 Moscow Art Vision Contest

A Videomapping Hungary egyébként tavaly egy olasz és egy francia versenyen is első lett, Németországban egy weimari pályázaton nyertek egy Liszt Ferenc témájú show-val, Csehországból pedig a Mercedes különdíját hozták el.

De mi ez a Freelusion, és honnan voltak olyan ismerősek a tagok?

A Freelusion 2009-ben alakult, ők alkalmaztak elsőként a világon 3D térvetítéses videomapping technológiát interaktív tánccal kombinálva. Az elmúlt években több magyar és külföldi rendezvényen is felléptek: a magyar közönség elsőként az RTL Klub Csillag születik című műsorában láthatta őket, extra produkcióként. A Britain's Got Talent mellett felléptek már Indiában, Törökországban és a japán tévében is.

Képernyőfotó 2013-05-31 - 14.01.15.png

A Freelusion 20 magyar szabadúszó táncművészből áll, a mostani négyfős csapat tagjai:

  • Papp Tímea: a show koreográfusa. Ő a Szombat Esti Láz, az X-Faktor, a Chicago musical és a Valami Amerika 2 koreográfusa, emellett a Táncművészeti Főiskola volt adjunktusa.
  • Anda László (Mady): korábban a Bizö Boys és a Bad Boyz tagja. Jelenleg tánctanár.
  • Simon Viktor: volt fitneszversenyző, táncművész.
  • Túri Lajos Péter: a Megatánc döntőse, a TV2 Voice koreográfusa.