Karambolban halt meg a Kimnowak gitárosa

2013.10.17. 07:46 Módosítva: 2013.10.17. 09:20

Egy szerdán Kismaroson történt balesetben meghalt Pribil György, a Kimnowak gitárosa és alapító tagja, írja a Zene.hu. Szerdán este háromnegyed hét körül eddig ismeretlen körülmények között ütközött össze frontálisan két autó Kismaroson. A balesetben az egyik autó vezetője, a 46 éves Pribil György olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette. Egy másik sérültet kórházba szállítottak.

Bár a Kimnowak soha nem oszlott fel, már régen zenéltünk együtt, ettől függetlenül Gyurival még a hét elején is beszéltünk egymással, mondta az Indexnek megrendülten Novák Péter. "Ő a másik felem volt. Az a közel száz dal, amit együtt írtunk, nélküle nem születhetett volna meg. Ez volt a kémiája a dolognak. Az biztos, hogy Gyuri nélkül már nem lesz többet Kimnowak."

Pribil György 18 éves korában kezdett el gitározni. Példaképei Keith Richard, Ry Cooder és Jimi Hendrix voltak. Kezdetben a Topóban, az Állati elmékben játszott, de sikert saját blueszenekarával, az S-Modellel ért el először. Közben más blueszenekarokkal (Palermo Boogie Gang) is fellépett, és neve ott szerepel Ferenczy György lemezén is.

kimnowak
Fotó: Kifra / Indafotó

A Kimnowakot 1993-ban alapította Novák Péter, Pribil György és Nagy Gergely. A Zene.hu szerint ebben zeneileg Pribil György volt a meghatározó ember. Az első dal, amelyet a Kimnowaknak írt, 10 perc alatt született meg egy próba közben. Később Hol van az a nyár címmel ez lett az első nagy sikere a zenekarnak. Pribil György erről később azt mondta: "ez a legkevésbé jó nóta a lemezünkön".

Pribil György szarvasgombászként is ismert volt. Tagja volt a Dunakanyar Szarvasgombász Egyesületnek, sokat tett a honos szarvasgomba fajok és lelőhelyeik védelme érdekében. Társával vállalkozást is alapítottak, amely prémium minőségű magyar termékeket készített.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport