L. Simon László lett a Várbazár kormánybiztosa

2013.10.21. 12:05
A miniszterelnök döntése értelmében dr. Zumbok Ferenc halálát követően L. Simon László látja el a jövőben a budai Várbazár felújításának és a Várnegyed hosszú távú fejlesztési koncepciójának kidolgozásáért, valamint a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciójával kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztosi feladatokat.

Zumbok Ferenc 2011 márciusától előbb miniszteri biztosként, majd 2013. október 9-én bekövetkezett haláláig kormánybiztosként koordinálta a fertődi kastély, illetve a budai Várnegyed megújításához szükséges állami feladatokat. Zumbok Ferenc bizottsági elnökként és korábban kultúráért felelős államtitkárként is remekül tudott együtt dolgozni a feladata iránt elkötelezett szakemberrel, munkásságáért ezért elismerés illeti. 

Az újonnan kinevezett kormánybiztos tervei szerint mind Fertőd, mind a budai Várnegyed tekintetében a folytonosság fogja munkáját jellemezni, és Zumbok Ferenc koncepcióján érdemben nem kíván változtatni.

Új megbízatása mellett L. Simon László továbbra is ellátja a parlamenti bizottság elnöki tisztségét és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöki feladatait, így nem lesz akadálya annak, hogy a 2014-es holokauszt emlékév kapcsán meghirdetett civil alap pályázatainak a kezelését – a Miniszterelnökség felkérésének megfelelően – végigvigye.