Nézegessen ingyen kortárs festményeket!

2013.11.08. 10:54
A Würth nemzetközi gyűjteményében Picassot, a hazai székházban 134 darabos kortárs gyűjteményt ápol.

A Würth csoport 1991-ben Künzelsauban megnyitotta meg első 20. és 21. századi modern művészet múzeumát, amely mindenki számára ingyenesen látogatható. A nemzetközi Würth gyűjtemény ma már 16000 darabot számlál – közöttük olyan művészek alkotásaival, mint Pablo Picasso, Max Ernst, Edvard Munch. A gyűjtemény a Würth múzeumokban és galériákban bárki számára megtekinthető, de arra is van példa, - igaz nem a nyilvánosság számára - hogy a képeket a székházakban az irodák falain helyezik el. Ilyen a magyar Würth székház is, ahol egy 134 darabos kortárs, magyar gyűjteményt gondoznak. A gyűjteményben megtalálhatók Végh András, Kéri Imre, Moldován István, Tenk László, Bencsik János, Gerzson Pál, Vilhelm Károly munkái, valamint egy szoborbútor, Sprok Antal Ábel című alkotása.

Műalkotások a Würth-gyűjteményben
Műalkotások a Würth-gyűjteményben

 A Würth gyűjteményt Martin Roth, a londoni Victoria és Albert Múzeum igazgatója, elnökli. A Würth székházak és múzeumok mindegyike különleges, rendhagyó építészeti megoldásokat alkalmaz vagy régi épületeket használ újszerű látásmódban felújítva.

Mi az a Würth csoport?

A szereléstechnikával foglalkozó és világszerte piacvezető Würth csoport anyavállalatát Adolf Würth alapította 1945-ben Künzelsauban. A 80 országban jelen lévő, 66000 főt foglalkoztató cég a hazai piacon idén ünnepli a 25 éves jubileumát, rekordbevétellel. A ma 78 éves Reinhold Würth és felesége évtizedekkel ezelőtt, mikor meggyőződve róla, hogy a cégük stabil alapokon áll eldöntötték, hogy a sikerből visszaadnak valamit a társadalomnak. Jelentős karitatív tevékenységük mellett, szenvedélyes műgyűjtőként úgy gondolták, hogy napjainkban a cégek kötelessége, hogy helyettesítsék a múzeumok gyűjtőmunkáját és az alkotásokat az ország határain belül tartsák.