Üss a kölökre!

2013.11.15. 16:51
Libaburger, ingyen pia és német szörfpunk, vagy broméliakiállítás, pálinkaterasz és Ken Laszlo? Erzsébet királyné díszmagyar viselete vagy egy titokzatos női kabát Londonból? Az Index hétvégi programajánlóját olvashatják. Viva la Prostitution!

Már pénteken elkezdődnek az Erzsébetvárosi Napok, ezen belül például a második Sissi őszi tánchét is a Bethlen színházban, ahol az előadások mellett a királynő díszmagyarját is meg lehet csodálni. Ezt Oravetzné Gréti vezetésével a hetedik kerület asszonyai készítették el. Erzsébet királyné ruhatára állandó helyén, az Akácfa utca 50-ben, egy textilművészeti kiállításon nézhető meg. Péntektől jövő vasárnapig, Budapest, hetedik kerület

Ötödik születésnapját ünnepli a Majdnem Híres Rocksuli, az ország első akkreditált zeneipari menedzserképzése. A jeles alkalom apropóján a szervezők meghívtak néhányat a sok zenekarból, amelyek menedzselésében korábbi tanítványaik is részt vesznek. Fellép a The [hated] Tomorrow, a Meztelen Diplomaták, lemezbemutatót tart a Poster Boy, a koncertek után pedig a British Mood buliztat. De nem csupán szórakozni lehet majd, ígérik a szervezők, hanem beszélgethetünk is a popkultúráról, illetve a zeneiparról, oktatókkal, hallgatókkal és vendégelőadókkal egyaránt. Péntek, 20:00, Kuplung (Budapest, Király utca 46.)

1392031 725710260790521 1857152713 n

Beat on the Brat néven új, menőnek ígérkező klub nyílik a Nyár utcában. "Nincs nagy filozófia, igazából az számít csak, hogy jó és izgalmas számok menjenek. Hogy legyen egy hely végre Budapesten, ahol találkozhat a Monkees és az Arctic Monkeys, a Rolling Stones és a Stone Roses, John Lennon és Annie Lennox, Elvis Presley és Elvis Costello, a Police és az Interpol stb." – vallják a hely üzemeltetői. A nyitóbulin fellép egyik legizgalmasabb gitárzenekarunk, a Gustave Tiger, utána pedig a Holalo és a Lamantin folytatja a mókát. Hangolódás gyanánt készült egy promovideó is. Péntek, 19:00, Beat on the Brat (Budapest, Nyár utca 20.)

"Aki egyszer megnézi őket, az másodszor is akarja majd" – hírlik a wiesbadeni punkok szörfzenekaráról, a Razorbladesről, akik a Mikszáth téri Trafikban játszanak majd. Garázs-rock'n'rolljával fellép még az olasz Big Mountain County, valamint első koncertjét adja majd a magyar Oxygen Dogs. Ha minden jól megy, a zenekar előadja a "Viva la Prostitution" című számát is, ígérik a tagok. Péntek, 20:00, Trafik klub (Budapest, Mikszáth Kálmán tér 2.)

Péntek éjjel táncolhatunk még az Ivan & The Parazol koncertjén a Gödörben, amit a Negatív Szakállak partija követ, vagy a Vittula The Studio elnevezésű diszkóbuliján, ami alatt többek között Ken Laszlótól és Giorgio Morodertől lesz hangos a hely. De útba ejthetjük a Toldi mozit, ahol a zágrábi Burek kiadó estjén Pytzek és Gnork lép majd fel, vagy a Fogasházat, amit az afro, karibi és latin zenék terén megkerülhetetlen brit lemezkiadó, a Soundway feje, Miles Cleret pörget majd fel.

Giorgio Moroder & Phil Oakley - Together In Electric Dreams

Ha hosszúra nyúlt az éjszaka, akkor kellemes regenerálódást jelenthet a Mezőgazdasági Múzeum orchidea- és broméliakiállítása, ahol természetesen vásárolni is lehet majd. Mivel a kiállítás díszvendége Japán, ezért az ország egzotikus növényeivel is megismerkedhetünk. Az eseményt a Magyar Orchidea Társaság szervezi, amiről valószínűleg még nem sokan hallottak, pedig tényleg van ilyen. Péntektől vasárnapig, 10:00 – 18:00, Magyar Mezőgazdasági Múzeum (Budapest, Városliget, Vajdahunyadvár)

Innen érdemes átkuttantani a Nemzeti Múzeum kertjébe is, ahol Márton napja alkalmából Hungarikum Ünnepet tartanak. A rendezvényen hagyományhoz illő programok, tradicionális ételek és italok várják az arra járókat. Bemutatkozik több színi társulat, könyvkiadó és kézműves, a kultúrzsibin régiségekre lehet vadászni, a borudvaron, a pálinkateraszon és a sörkertben a felnőttek kortyolhatnak, de lesz még termelői vásár és ünnepi konyha is, ahol alkalomhoz illő ételekkel – például tökös-libás muffinnal és libaburgerrel – kínálnak majd. A szervezők ingyen forralt bort is ígérnek, szombat este pedig lampionok borítják fényárba a múzeumkertet – otthonról lámpást hozni ér! Péntektől vasárnapig a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében

"A művész jelen van" címmel jelentkezik az ARTplacc budapesti kiadása, lesz csoportos popup-kiállítás, performansz, filmvetítés és gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai előadás is. Sőt, szombat este bulizni is lehet majd: fellép S Olbricht, Basic House és Huerco S, akik kísérletezőbb kedvű elektronikát, house-t és technót tolnak majd. A rendezvények helyszíne a Toldi mozi, illetve az Inda Galéria lesz. Szombaton és vasárnap, Toldi mozi (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.) // Inda Galéria (Budapest, Király utca 34. II/4.)

A szombat esti lázat a Riddim Colony nyolcadik születésnapi koncertjén garantáltan kiizzadhatjuk magunkból, de ha esetleg – az időjáráshoz igazodva – hűvösebb zenékre vágynánk, akkor a Technoir new és cold wave buliját ejtsük útba, hiszen náluk vendégeskedik Jonny Vaughan, londoni zenész, lemezlovas és producer, valamint Dee Rüsche, a Női Kabát nevű brit zenekar énekese is! A borongós zenék mellé izgalmas vizuálok is járnak.