Bréking: Újra összeáll a Monty Python

2013.11.19. 13:57

Terry Jones hivatalosan is megerősítette a BBC-nek: egy közös fellépés erejéig újra összeáll a mozgókép-történelem legjobb humorbrigádja, a brit Monty Python a még élő tagokkal, John Cleese-zel, Eric Idle-lel, Terry Gilliammel, Michael Palinnel és Terry Jonesszal. Jones azt reméli, hogy a fellépéssel egy raklapnyi pénzt keresnek, mert így legalább ki tudja valamiből fizetni a lakáshitelét.

A nagy bejelentés (bár még mindig nem tudni, hogy nem csak egy vicces médiahekkről van-e szó) csütörtökön lesz a londoni Playhouse Theatre-ben tartott sajtótájékoztatón. A Sky News is élőben fogja közvetíteni.

Monty Python - SPAM

A csapat Graham Chapman 1989-es halála óta (és a különutas John Cleese miatt) nem nagyon csinált már együtt semmit, az utolsó közös fellépésük 1998-ban volt: itt volt egy urna is, állítólag Chapman hamvaival, amit Gilliam felrúgott, majd összeporszívózta a tartalmát. 2005-ben mindegyik tag részt vett Eric Idle Spamalot című Gyalog galopp-musicaljének premierjén. Az 1983-as Az élete értelme után Terry Gilliam filmjeiben vagy A hal neve Wandában már nem szerepelt együtt az összes tag.