43 másodperc alatt fogytak el a Monty Python-jegyek

2013.11.25. 15:00

43,5 másodperc kellett ahhoz, hogy elfogyjanak a jegyek a legendás Monty Python show-jára Londonban. Egy hete erősítette meg a csapat egyik tagja, Terry Jones a BBC-nek, hogy egy közös fellépés erejéig újra összeáll a Monty Python a még élő tagokkal, John Cleese-zel, Eric Idle-lel, Terry Gilliammel, Michael Palinnel és Terry Jonesszal. Azt is elmondta, hogy reméli, hogy a fellépéssel egy rakás pénzt keresnek, mert így ki tudja valamiből fizetni a lakáshitelét.

Monty Python - SPAM

Az már biztos, hogy emiatt nem kell aggódnia: mivel a július elsejei előadásra kevesebb mint egy perc alatt elfogytak a jegyek (a 20 ezer fős O2 Arénában tartják), úgy döntöttek, hogy további négy show-t tartanak július 2 és 5 között. A műsorról annyit lehet tudni, hogy régi jeleneteket adnak elő újra, de nem egy az egyben úgy, ahogy korábban játszották, hanem kisebb-nagyobb újításokkal, az előadásból pedig film készül.

A csapat Graham Chapman 1989-es halála óta (és a különutas John Cleese miatt) nem nagyon csinált már együtt semmit, az utolsó közös fellépésük 1998-ban volt: itt volt egy urna is, állítólag Chapman hamvaival, amit Gilliam felrúgott, majd összeporszívózta a tartalmát. 2005-ben mindegyik tag részt vett Eric Idle Spamalot című Gyalog galopp-musicaljének premierjén. Az 1983-az Az élet értelme után Terry Gilliam filmjeiben vagy A hal neve Wandában már nem szerepelt együtt az összes tag.