Luca napi sörfürdő dívákkal

2013.12.13. 19:35
A babonások számára talán baljós előjel, hogy Luca napja ezúttal nem csupán péntekre, hanem a hónap tizenharmadik napjára is esik. Mindenesetre ne maradjon otthon, tegye ki a lábát, és eressze ki a gőzt ezen a hétvégén is!

Horrort nézni Lucával (péntek)

Igazi örömhír lehet az elektronikus zene barátainak, hogy Budapestre látogat a Warp kiadó legfrissebben szerződtetett előadója, patten, aki szándékosan írja kisbetűvel a nevét. A név mögött megbújó zenész gitárral, mikrofonnal és kontrollerekkel érkezik majd élő koncertjére, amelyet saját videomunkái kísérnek majd. Péntek, 22:00, Toldi klub (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Nikolaj Steen Oldboys című dán-svéd komédiáját vetítik majd a Mikában. A film egy középkorú futballrajongó és egy pitiáner tolvaj kalandjait meséli el, akiket puszta véletlenségből sodor egymás mellé az élet. A vetítés utáni kötetlen beszélgetést Csejk Miklós filmtörténész-újságíró vezeti. Péntek, 18:30, Mika Tivadar Mulató (Budapest, Kazinczy utca 47.)

Songwriter Showcase név alatt fiatal zenészek akusztikus estje lesz hallható a Hátsó Kapuban. Fellép a texasi Freddie a Morzsa Recordsból, a bájos Aires Altos, a hűtlen gyakornokból coolistás előadóvá avanzsált Fancy Dress Party és finomra hangszerelt lemezbemutatót tart a Gustave Tiger. Péntek, 19:30, Hátsó Kapu (Budapest, Dohány utca 13.)

Angolos pub-ihletéssel DOB3 néven új hely nyílik a bulinegyedben, értelemszerűen a Dob utca hármas szám alatt, ahol Békésszentandrástól San Franciscóig, illetve Velkopopovicétől Tokióig lehet majd kóstolgatni a jobbnál jobb söröket. A buliról a Negatív Szakállak gondoskodnak. Péntek, 19:00, DOB3 (Budapest, Dob utca 3.)

Az elmúlt száz év B- és ZS-kategóriás horror és sci-fi jeleneteire lehet bulizni a nyolckerben a Horrorklasszikusok éjszakáján. A vizuális élményt a filmtörténet bizarr rémségei adják, a zenéért pedig Buddhasmile, Nicron és Ælx felel majd. Péntek, 21:00, Super8 (Budapest, Kőfaragó utca 8.)

További izgalmakat tartogathat még a Stamusic bulija a Kolorban, illetve a tizenegyedik születésnapja apropóján ideiglenesen újra összeálló Gumipop múltidéző partija.

Luca és a dívák (szombat)

Szombat délelőtt magyar dizájnerek szállják meg az Ankertet. A Garçons "Ready To Wear" elnevezésű karácsonyi pop up store-ján a Lollipoptól Vidó Nóriig számos magyar brand és designer kínálja majd legújabb kollekcióit és kiegészítőit. A vásár után este tizenegytől a Garçons Fashion's Night Out partiján már akár az új szerzeményeket is meg lehet majd villantani a Gödörben. Szombat, 11:00 – 18:00, AnKERT (Budapest, Paulay Ede u 33.)

Ha valakinek még ez sem lenne elég, hogy felfrissítse ruhatárát, az térjen át a Gödör klubban és azon kívül, a Central Passage-ban helyet foglaló Gardrób közösségi ruhavásárba. A pultokon kizárólag mosott, vasalt, jó állapotú ruhák és kifogástalan minőségű kiegészítők közül lehet válogatni. Szombat, 11:00 – 18:00, Gödör klub (Budapest, Király utca 8-10.)

Flipper- és táncbajnokság lesz a Cucuban, azaz egy hónap után immár második alkalommal jelentkezik a naphegyi megmérettetés. A flipperőrület után Gidéo klipdiszkója és Belle Belle "fellegekbe szálló" DJ-szettje következik, vendégeik pedig az Ízléstelen Dívák, azaz Mixy és Luxy lesznek. Szombat, 20:00, Cucu Bar & Bazar (Budapest, Naphegy utca 29.)

Az elhibázott popzene, a roncsolt ütemek és a trash ünnepe készülődik a Toldiban, ahol Andy Votel lép majd izgalmas lemezritkaságaival. Votel volt az, aki kiadójával, a brit Finders Keepersszel török, indiai és egyéb ritkaságok mellett egy Zalatnay Sarolta-lemezzel, valamint a szocialista Magyarország funk-, beat- és rockzenéjének válogatásával vitte hazánk hírét a nyugati világba. Szombat, 22:00, Toldi klub (Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Alaposan felszabadulnak majd a női hormonok a Luca napját követő éjszakán, a magyarországi luxy-közösség ötödik buliján. A Luxanapi buli hívószavai: boszorkányság, dívák, pussy, classy, Christina Aguilera és Selena Gomez. Szombat, 22:00, Beat On The Brat (Budapest, Nyár utca 20.)

Szombat este továbbá folytatódik a sörfürdő a DOB3-ban, ahol ezúttal a Popméter szolgáltatja a zenét, Tompos Kátya a BMC koncerttermében tart lemezbemutatót, Dave Clarke a Hajón pörget, Charlie pedig ünnepi koncertet ad.

Luca megpihen (vasárnap)

Kellemes vasárnap délutáni programnak ígérkezik a tizedik karácsonyi Art Bazaar a Müsziben, ahol változatos, saját kezűleg készített termékek közül válogathatjuk ki az ünnepekre szánt ajándékainkat. A vásár során mutatják be Csontos Edina Párkapcsolati szakácskönyvét, valamint Tóth Viktória fotográfiáit is. Vasárnap, 15:00 – 19:00, Müszi (Budapest, Blaha Lujza tér 1.)

Szeptemberben megjelent második nagylemezének turnéja során a brit Exit Calm fennállása óta először látogathat el Magyarországra. A zenekar olyan legendás együttesekkel állt már színpadra, mint a Charlatans, a Modest Mouse vagy az Echo & The Bunnymen. Az angolok előtt a magyar Rotten Roots ad majd koncertet. Vasárnap, 19:00 – 23:00, Gozsdu Manó Klub (Budapest, Király utca 13.)

Különleges duplakoncertet ad Rutkai Bori és a Specko Jedno. Az esti koncertet Kiss Ákos vizuális tervező kíséri Bori festményeiből és grafikáiból összeállított animációs háttérképek vetítésével, előtte pedig a Retro Jedno alkalmi formáció játszik régi, mára szinte elfeledett Specko Jedno-számokat Darvas Kristóf zongoristával. A gyerekek 17 órától a Specko Jedno-koncert végéig a Parányi Műhelyben játszhatnak és alkothatnak. Vasárnap, 17:30, illetve 19:00, Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház (Budapest, Jurányi utca 1-3.)