Meghalt az ifjabbik Everly fiú

2014.01.04. 07:56

Elhunyt Phil Everly, az Everly Brothers legendás amerikai rock együttes fiatalabb tagja. Feleségének közlése szerint hetvennégy éves korában, krónikus tüdőbetegség következtében a kaliforniai Burbankben érte a halál helyi idő szerint péntek este – írta az MTI.

Don nevű bátyjával nemcsak a korai rock and roll egyik legnagyobb és legjobb együttesét alkották, de máig utolérhetetlen vokáljukkal meghatározó hatást gyakoroltak a rockzene egész fejlődésére. A country és a rock and roll elemeit vegyítő zenéjük hatással volt az olyan világhírű együttesekre,mint a Beatles, a Hollies és a Beach Boys, és örökösüknek vallotta magát a Simon and Garfunkel is.

1957-ben jelent meg a Bye Bye Love című kislemezük, amely második helyre jutott a slágerlistán. Azezekben az években valósággal ontotta a jobbnál jobb dalokat, a Bye By Love mellett köztük volt a Wake Up Little Suzie vagy az All I Have To Do Is Dream is.

A hatvanas években fokozatosan eltávolodtak az élmezőnytől és egymástól is. 1961-ben besorozták őket a haditengerészethez, és bár fél év után leszerelhettek, visszatérésük botrányba fulladt. Londonban Philnek egyedül kellett a színpadra állnia, mert Don a szállodai szobában túladagolta magának a kábítószert. Albumaik egyre kevésbé fogytak, nőtt viszont a feszültség a testvérek között. 1973-ban a színpadon verekedtek össze, ezután tíz évig még csak nem is beszéltek egymással.Csak 1983-ban, apjuk temetésén beszéltek újra egymással, a kibékülést hatalmas tetszéssel övezett nosztalgia-turné követte.

Albumaik száma meghaladja az ötvenet, életükről zenés darabot is bemutattak. Az Everly Brothers 1986-ban az elsők között került be a rock halhatatlanjai közé.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport