Tarol az Amazonon a Mein Kampf

2014.01.08. 21:35

Az eladott e-könyvek listáján hasít Adolf Hitler könyve, a Mein Kampf, írja az Independent. Míg a nyomtatott változathoz nehéz hozzáférni, és sokan nem is szeretnék személyesen megvásárolni vagy azt, hogy valaki a könyvespolcukon felfedezze. Az Amazonon és iTuneson azonban nagy az érdeklődés iránta, az Amazon UK történelmi forrásműves bestsellerlistáján a negyedik helyen van. 

Chris Faraone újságíró szerint a Mein Kampf népszerűsége ugyanazt a trendet követi, mint az olyan romantikus bestsellereké, mint például a Szürke 50 árnyalata: az emberek nem szívesen vállalják, hogy ilyesmit vegyenek elő a metrón, de elektronikus formában és titokban szívesen olvassák, aztán egyszerűen törlik a mappát számítógépükről.

Az érdeklődést az Amazon egyik vásárlója egyébként azzal magyarázta, hogy „ha nem tanulunk az ilyen emberektől, bármikor újra beleeshetünk a csapdájukba”.

A Mein Kampf sikere az Independent szerint főként az olcsó, 99 centes, digitális változat megjelenésének köszönhető. Bár a kiadó, az Elite  Minds elnöke elismerte, hogy voltak erkölcsi aggályai, és ezért az akadémiai körökön kívül nem is reklámozta agyon a könyvet, rengeteget adtak el végül belőle.