Az összes függetlenfilmes klisé két percben

2014.01.23. 10:35

A napokban zajlik az Egyesült Államok legnagyobb és leghíresebb, független filmeket bemutató fesztiválja, a Sundance.  Filmfesztivál, ahol úgynevezett független filmeket mutatnak be. Ezek sokszor tényleg nagyon jók, de azért néha tényleg túlságosan komolyan veszik magukat, és jellemző közös elemük az „eredetinek szánt társadalmilag felelős izé”.

Na az ilyen eredetinek szánt izéket gyűjtötte össze a TastesFunny nevű szkecsparódia-manufaktúra egy óriási metaelőzetesbe, aminek a zenéjét a detroiti tapsolóárva-kórus adja, a rendezője pedig az a feltörekvő filmszakos egyetemista, aki épp a szülei pénzén kihagy egy évet. Olyanokat írnak róla a trailer szerint a kritikusok, hogy „tökéletes megerősítése a politikai nézeteimnek”, meg hogy „Michael Cera teljesen újraalkotja az esetlen húszéves karakterét”. 

NOT ANOTHER SUNDANCE MOVIE

Ebben az évben van a Sundance filmfesztivál 30. évfordulója, több mint 120 mozifilmet mutatnak be olyan szereplőkkel mint Paul Rudd, Philip Seymour Hoffman, John Lithgow  vagy Michael Fassbender.