Mindent anyámról

2014.01.24. 13:28

Január 23-án este hatkor nyílt meg Kudász Gábor Arion Memorabilia című kiállítása a Mai Manó Házban. A keletkezéséről így vall a fotográfus:

Anyám, Kudász Emese, festőművész 2010. november 22-i halálát követő években a teljes hagyatékát katalogizáltam, és tőlem telhető tárgyilagossággal lefényképeztem, hogy gyorsan halványuló nyomát rögzíteni tudjam az időben. Tevékenységem megbontotta a csakis rá jellemző, általa teremtett és őt körülvevő rendet, amelyet ha akkor érintetlenül elzárok, emlékét még nagyon hosszú időn át hűen őrizte volna. A kutakodásom nyomán megbomló rend réseiből személyiségének rejtett szeletei és tárgyainak addig ismeretlen összefüggésrendszere bontakozott ki, amelyről ma már nem állítható bizonyossággal, hogy korábban is létezett-e vagy részint az én beavatkozásom szüleménye.

A kiállítást Papp Gábor Zsigmond rendező nyitotta meg meg, a kiállítás kötet formájában is megjelenik a Mai Manó Ház kiadásában. A kiállításból és a könyvből is ízelítőt adunk az alábbi galériában, kattintson!

További információ a projektről és a művészről: www.arionkudasz.com