Semmi baszakodás, csak a jó bulik

2014.01.24. 18:13
Újabb belvárosi disznólkodás a Bálnánál, vulkánhörcsög és hörigekkók a Gólyában, és még Tesco Kecske is beszól a férfi emancipáció jelenlegi kulcsfigurájának. Megint állati hétvégének nézünk elébe! Programajánló.

Énekel a Sátán (péntek)

Bár a BRFK fokozott ellenőrzést rendelt el péntek éjszakára, így a rendőrök este kilenctől hajnal négyig szabadon abuzálhatják a szórakozni vágyókat, ez azonban senkit ne tántorítson el a bulizástól! És hogy még véletlenül se orroljunk meg az esetlegesen igazoltató egyenruhásokra, inkább hümmögjük el magunkban Seress Rezső Szeressük egymást gyerekek című örökzöldjét. Ha hirtelen nem megy, akkor felidézhetjük Gerlóczy Zsigmond Dezső és Müller Péter Sziámi közös estjén, amely során a két művész az első és egyetlen magyar világsláger, a Szomorú vasárnap birtokosának legjobb dalait eleveníti fel. A koncert neve stílszerűen: Seressük egymást, gyerekek! Péntek, 21:00, Hátsó Kapu (Budapest, Budapest, VII. kerület, Dohány utca 13.)

Mintha a Sátánt hallanád énekelni – olvasható az olasz OvO zenekarról, akik a Müsziben játszanak majd. A fiú-lány duó koncertjein maszkot visel, mert utálják ha a képükbe bámulnak. Honfitársaikkal, az afro-grindot játszó Mombuval lépnek majd fel. Zenéjükben a legendás Zu zenekarból ismert Luca T. Mai vad szaxofonjátéka keveredik Antonio Zitarrelli dobos afrikai ritmusaival. Előzenekar a magyar ParaNoiZ. Péntek, 21:30 Müszi (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1-2., Corvin Áruház, 3. emelet)

Furcsán aránytalan, disco-funkos house zenéjével veszi be a Toldit a brit Gerry Read, aki számaiban drámai kliséket halmozva egyensúlyoz a totális idiotizmus és a vidám zsenialitás határán. Haza részről Alpár, Crimson és Hllhrgi gondoskodik a hangulatról. Péntek, 23:00, Toldi Klub (Budapest, V. kerület, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.)

Kislány, gyere velem sétálni! név alatt szervez tematikus bulit a Quart magazin és a Past Perfect kollektíva, Suhaiddal kiegészülve, amely során a magyar beatkorszak legjobb és legemlékezetesebb dalai csendülnek fel. "Semmi jazzes baszakodás, maximum három perces popdalok, Komártól Kovács Katin át Szörényiig" – üzenik a szervezők. Péntek, 21:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

Három zenekar és egy harmadik születésnap a Gödörben: hosszú, ínséges évek után ismét színpadra áll a Tereskova zenekar, a Dep'art fennállása harmadik évfordulóját ünnepli, míg Sickratman csak úgy koncertezik egyet. Péntek, 20:00, Gödör (Budapest, VI. kerület, Király utca 8-10.)

Nénikről, eperről, vulkánhörcsögről és élethű kakiról énekelnek a Szagos Hörigekkók. A gyerekzenekar a Gólyában lép fel, ahol igazi zongora is lesz, koncertjük pedig egyáltalán nem csak gyerekeknek szól. Péntek, 19:00, Gólya, (Budapest, VIII. kerület, Bókay János utca 34.)

Jön a Hó! (szombat)

Tavaly decemberben jelentette meg legújabb, Örökös zene című lemezét a Bajdázó, amelyet a zenekar a Trafóban mutat majd be. Az együttes dalaira a legnagyobb hatást máig a Börzsöny, a magyar népzene, az amerikai pszichedelikus folk és az ambient gyakorolja. A trióhoz időközben, az ütőshangszereken játszó Kas Bence személyében, egy negyedik tag is csatlakozott, így a Bajdázó hangzásvilága még teltebbé vált. Szombat, 20:00, Trafó (Budapest, IX. kerület, Liliom utca 41.)

Ismét aktív, így újra színpadra áll a mindenkori budapesti underground egyik legkeményebb zenekara, a Taktika. Előzenekaruk a dUNA lesz, akik Statues című új albumuk bemutatásával készülnek, amit akár meg is lehet vásárolni a helyszínen. A koncertek után a Lamantin és a Holalo bulialakulatok feszülnek egymásnak. Szombat, 20:00, Beat on the Brat (Budapest, VII. kerület, Nyár utca 20.)

A régi idők kultúrházainak hősei, a gitárt ragadó énekes-dalszerzők manapság újra aktuálisak, három vezéregyéniségük pedig most együtt ad koncertet a Király utcában: az egri-békéscsabai Barkóczi Noémi egyedül, a Zombie Girlfriendből is ismert Szabó Benedek a Galaxisokkal, Hó Márton pedig a Jégkorszak nevű zenekarával áll majd színpadra. Szombat, 21:00, Kuplung (Budapest, VI. kerület, Király utca 46.)

Közös projektre készül Bárdits Éva, az Aires Altos énekesnője, Gerencsér Gerda, a Radikális Szabadidő Színház színésze, valamint Szabó Kristóf képzőművész. Az esemény rendkívül titokzatos, a performansz a Collaboration Laboratory szervezésében valósul meg. Szombat, 20:00, Csontreál (Budapest, VI. kerület, Vörösmarty utca 60.)

Újra beveszi a Corvintető nagytermét a Tesco Disco, ám előtte a Konyha és Szabó Balázs Bandája zenél majd. A koncertek után, éjféltől a buli egy órán keresztül ingyenes a lányoknak és Teczár Szilárdnak, a fiúknak azonban, Teczár Szilárdot kivéve, 500 forintjukba kerül a belépő, írja Kecske, az est lemezlovasa. Közben az esemény Facebook-oldalán egy lány feltette a Teczár-ügy talán legfontosabb kérdését: "Miért nem lehet az, hogy az igazságosság jegyében mindenki 250-250 Ft-ot fizet éjfél után?" Szombat, 20:00, Corvintető (Budapest, VIII. kerület, Blaha Lujza tér 1-2.)

Közösségi gyúrás, töltés, hagyományőrzés (vasárnap)

Újabb budapesti látványdisznótort tartanak a hétvégén, ezúttal a Bálnánál. A Fogasházhoz hasonlóan ide is leölve érkezik a harminc fegyverneki disznó, amelyek húsát a helyszínen dolgozzák fel. Lesznek koncertek, kolbásztöltőverseny, az épület előtti tér pedig egy hatalmas húsbolttá alakul át, ahol sajtokat, pálinkát és söröket is kóstolhatunk. Szombaton és vasárnap, 10:00 – 22:00, Bálna (Budapest, XI. kerület, Fővám tér 11-12.)

Ungváry Fanni szociológus és családanya, számos gyermekprogram szervezője, ezúttal sütödéjével várja a kicsiket. Lesz tésztaképkészítés, közösségi gyúrás, díszítés és sütés, a végén pedig lakmározás. A programot a házigazda hároméves kortól ajánlja. Vasárnap, 10:00, Hátsó Kapu (Budapest, VII. kerület, Dohány utca 13.)

Zenés, táncos, énekes foglalkozással kedveskedik a gyerekeknek a Tájaink zenéi programsorozat, melynek témája ezúttal a Rábaköz és a cimbalom lesz. A kicsiket hagyományőrző tánc- és hangszeres mesterek vezetik be a kezdő tánclépések, mesék és népszokások világába. Vasárnap, 11:00, Művészetek Palotája – Üvegterem (Budapest, IX. kerület, Komor Marcell utca)