Előadások maradnak el a Bárkában

2014.02.03. 18:19

"A Bárka Színház bizonytalan jogi és gazdasági helyzetére való tekintettel a következő előadásait 2014. február 22-ig nem játssza: Európa-Ázsia, Anna Karenina, Vasárnap 16:48, Álarcosbál" - idézi a színház közleményét a Színház.hu. Ugyanezen okok miatt a Rovarok című előadás elkezdődött próbafolyamatát is felfüggesztik. 

A lap emlékeztet rá: Seress Zoltán igazgató tavayl márciusban arról beszélt, hogy a KIM-mel 120 millió forintos éves támogatásban egyeztek meg, az állami támogatás pedig 108 millió forint. Seress akkor azt mondta, reményei szerint az évadot a Bárka már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként kezdi meg. "A 2014-es évre még egy kis korrekcióra lesz szükség" - mondta akkor, de ez a Színház.hu információi szerint eddig még nem történt meg, így bizonytalanná vált az évad második felének finanszírozása.

A színház továbbra is a műsorán tartja a Nehéz, a De Sade pennája, az Iskola a határon, a Mulatság, a Tengeren, A harmadik hullám, az East Balkán, a Dogville és A teljes tizedik évad című darabokat.

A jegyeket február 11-étől váltják vissza a Bárka Kikötő jegyirodájában vagy a Bárka Színház jegypénztárában.

Az MTI megkeresésére a színház közölte: Seress Zoltán ügyvezető előbb a társulatot tájékoztatja a kialakult helyzetről, további részleteket csak ezt követően oszt meg a sajtóval.