Félbeszakadt a Clooney-film vetítése a berlini filmfesztiválon

2014.02.08. 13:34 Módosítva: 2014.02.08. 13:39

Félbeszakadt a csütörtökön kezdődött berlini filmfesztiválon versenyen kívül bemutatott George Clooney-film, a Műkincsvadászok vetítése szombaton a kora délutáni órákban – jelentette az Index munkatársa a helyszínről.

„Emergencyt mondanak, és valaki azt kiáltotta, hogy this is no joke (ez nem vicc)” – írta. Az a hír terjedt el, hogy valaki szívinfarktust kapott a nézőtéren, néhány perccel később ezt a személyzet megerősítette. Később kiderült, hogy egy újságíró lett rosszul, kórházba szállították. 

Maga a film egyébként a második világháborúhoz kötődik, és Clooney nemcsak a rendezője, hanem főszereplője és egyik forgatókönyvírója is. A történetének valós alapja van, arról a tényleg létezett csoportról szól, amely a második világháborúban a nácik által elrabolt műkincsek felkutatásán dolgozott.

A filmben múzeumigazgatók, művészettörténészek és kurátorok kapnak fegyvert és katonai felszerelést – mint egy Leslie L. Lawrence-regényben –, hogy ellenséges területről csempésszék nyugatra, amit csak bírnak. Clooneyn kívül a főbb szerepekben Cate Blanchett, Matt Damon, John Goodman és Bill Murray látható.