Újabb háromcsillagos séfet kapott a világ

2014.02.24. 14:07
Arnaud Lallement-nek hívják, 39 éves, és L'Assiette champenoise nevű étterme Reimshez közel, egy Tinqueux nevű településen működik. Főztjeire az egyszerű és tiszta ízek a jellemzők.

A helyet apja, a szintén séf Jean-Pierre hozta létre, fia 1997-ben csatlakozott hozzá, 2001-ben együtt visszaszerezték a néhány évvel korábban elvesztett első csillagot. Egy évvel később, apja halálát követően Arnaud átvette az étterem irányítását és 2005-ben megszerezte a második csillagot. A séf a savanykás ízt emeli ki konyhája jellemzőjeként, elsősorban az ételek és a pezsgő párosításával (az étterem 600 fajta pezsgőt kínál), egyik kedvenc alapanyagának a langusztát tartja. A ház specialitása a kék homár, amelyet még az apa, Jean-Pierre vette fel az étlapra és Arnaud újrainterpretálta. 

U9A5011-1024x682

A családi étterem megcsillagozásával sem változott a háromcsillagos helyek száma Franciaországban, továbbra is 27, miután Alain Ducasse étterme a párizsi Plaza Athénée luxusszállodában átalakítás miatt jelenleg zárva van. A francia gasztronómia bibliájaként számon tartott Michelin-kalauz szerint a L'Assiette champenoise olyan kiváló konyhával szolgál, amely megéri az utazást. A kalauz igen kreatív séfnek tartja Arnaud Lallement-t, akit a másik jelentős gasztronómiai kalauz, a Gault et Millau az év séfjének választott.