A szomszédok mentették meg Banksy graffitijét

2014.02.26. 13:37

A szomszédok akadályozták meg azt, hogy valaki ellopja a Banksy brit grafikusművész által festett fal egy részét New Orleansban. Az épület tulajdonosa még pénteken felhívta a rendőrséget, hogy bejelentse, valakik megpróbálják "kivágni" a festményt, amelyet a titokzatos angol művész a Katrina hurrikán 2005-ös pusztítása után, 2008-ban festett, írja az MTI.

a9eed4748c96bff55eff0af0b26a9ae4

Később a Facebookon képek jelentek meg arról, hogy a fal egy részét a graffiti fölött már eltávolították. Egy szomszéd azonnal a helyszínre sietett és felszólította az ott ügyködő férfit, mutassa meg engedélyét, miszerint a festményt eltávolíthatja a falról. A férfi ezután gyorsan távozott. Az Esernyős lány néven ismert festmény egy szomorú tekintetű, esernyőt tartó lányt ábrázol, aki kinyújtja a kezét.

Banksy alkotásai ma már nagyon sokat érnek, nemrégiben egy árverésen több mint félmillió dollárért kelt el egy munkája. A nevét elhallgató vásárló a Kissing Coppers című, 2005-ben a brightoni Prince Albert Pub falára spray-vel festett alkotását szerezte meg 575 ezer dollárért (130 millió forintért). A fekete-fehér Kissing Coppers két egymást átölelő és megcsókoló londoni (férfi) rendőrt ábrázol életnagyságban. A képet a falról leemelve, vászonra rögzítve adták el.