Depardieu játszik a Szegedi Szabadtéri Játékokon

2014.05.21. 14:29

Gérard Depardieu alakítja Napóleont a Szegedi Szabadtéri Játékokon augusztus elején színre kerülő Háry Jánosban, írja az MTI.

A szabadtéri játékok művészeti igazgatója, Harangozó Gyula és Gérard Depardieu szerdán egyezett meg arról, hogy a filmsztár színre lép a Dóm téri fesztiválon Kodály Zoltán daljátékában. Depardieu-nek Béres Attila rendezésében francia és magyar szöveget is elő kell adnia.

A francia színész partnerei az augusztus 1-jén és 2-án műsorra tűzött előadásban többek közt a címszerepet alakító Homonnay Zsolt, a Ferenc császárt játszó Bodrogi Gyula, az Ebelasztin báró szerepét magára öltő Gálvölgyi János, Szabó Győző és Bordás Barbara lesznek. Az előadásra 3300 és 11800 forint közötti áron lehet jegyeket venni.

Depradieu több mint egy éve orosz állampolgárságot kapott, miután nyilvánosságra került, hogy Belgiumban vásárolt házat magának, és így megúszta a magas franciaországi adókat. Ezután többször is kijelentette, nem ért egyet a francia kormányzat adópolitikájával. A színész a Journal du Dimanche-nak elmondta, manapság Azerbajdzsánban, Oroszországban, Ukrajnában és Olaszországban tölti ideje nagy részét, vagyis ott, „ahová ügyei szólítják". Franciaországba továbbra is el fog látogatni, de csak mint vendég.

Depardieu hamarosan látható lesz a Welcome to New York című filmben, amelyet Dominique Strauss-Kahnnak, a Nemzetközi Valutaalap szexbotrányba keveredett és emiatt lemondott vezetőjének története ihletett.